Revelion cu bulion pe post de sânge

Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

* Să fim cinstiţi, fetele de la ştiri se aşteptau la alte năzbâtii de Revelion. Aşa, numai artificii, urări de la mulţi ani şi minus zece grade Celsius... Fâs! Nimic pentru suflet, se poate să începem atât de prost anul 2016? Parcă nici beţivii nu mai sunt profesionişti în ţara asta. E clar, ne ducem de râpă. Fără să ne clătinăm, dar ne ducem.

* Ştirea aproape sângeroasă a picat abia de pe alt continent. De la Dubai, acolo unde un hotel de lux a ars până la etajul 16 sau 17. Au fost interesante imaginile, dar n-a murit nimeni, başca românaşii aflaţi acolo – nişte prăpădiţi, plecaţi cu bilete de Govora şi Geoagiu-Băi obţinute prin sindicat – au oferit declaraţii echilibrate. Nicio emoţie în plus, parcă zici că citeau de pe prompter, ca preşedintele Iohannis. Nici breaking-news-urile de la ora cinci nu se mai arată ca în vremurile bune.

* Dar haideţi să nu depunem atât de repede armele! Tot de pe alt continent, din inima Americii de Sud, ni se transmite că nemernicii care au serbat de Revelion au lăsat în urmă fix 315 tone de deşeuri. E vorba numai de gagiii de la Rio, vă daţi seama... Vai, nişte necivilizaţi, cum ar spune persoanele de pe Facebook care s-au împiedicat într-o mână de pop-corn şi două citronade la Cine-Manole din Galaţi. Pauză publicitară. Aşa cum vă pomeneam şi în momentul non-ştirii din cinematograful de la Păpădie, când ies măcar o sută de inşi în stradă (nu la promenadă, ci ca să petreacă în acel loc câteva ore) trebuie să te aştepţi la ambalaje şi firimituri pe jos. Înţeleg că la Rio de Janeiro s-a făcut lună cât ai zice gunoieri, o armată de inşi fără băţ de selfie intrând pe tarlaua revelionistă cu gândul că binele mereu învinge. N-ai cu cine, nişte brazilieni.

* Şi dacă ai noştri compatrioţi n-au mai rupt uşile de la urgenţă în noaptea dintre 2015 şi 2016 – nu mai sunt bani, bă, pentru a mânca atât de mult, asta-i realitatea! – site-urile de angoasare în masă ne pun în gardă: Iarnă în toată regula, cod galben de ninsoare! Wow, deci vor cădea nişte fulgi în ianuarie? Hm, ghinion, eu mă pregăteam să-mi dau ghiocelul cu var.         

Citit 687 ori Ultima modificare Duminică, 03 Ianuarie 2016 14:38

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.