Cadouri de la Moş Tehnocratu’

Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

* Premierul Cioloş a strâns alaltăieri câţiva copii de grădiniţă în unitatea de învăţământ pentru a le oferi daruri cu ocazia lui Moş Tehnocratu’. Miroseau puştanii a piftie şi salată de bivol (bouef, aşa s-o traduce), unii aveau cetină prin mătreaţă, numai a grădi şi a doamna n-aveau chef, dar nu poţi să baţi din picioruş. Vine premierul înaintea preotului cu Boboteaza şi nu se cade să te împotriveşti, odraslă nevrednică! Ce contează că n-a fost decât un exerciţiu de imagine, copilul pentru asta e făcut - pe vremea lui Ceauşescu trebuia să bubuie pas de defilare înainte de a fi uns pionier, acum are obligaţia de a juca într-un film cu prim-miniştri agricultori. Bine că nu i-a trezit pe ţânci în dimineaţa zilei de 1 ianuarie: ar fi duhnit cei mici a şampanie, pocnitori şi a Dan Negru...

* Înţeleg că în noaptea de Anul Nou a fost niscaiva forfotă în câteva oraşe din Germania. Nişte refugiaţi (aproape toţi) au pipăit şi înjurat femeile întâlnite în cale, infracţiune care se cheamă agresiune sexuală. La câteva zile de la această nemernicie, iese primăriţa din Koln şi le transmite cucoanelor îmbufnate că au fost abordate cu libidinism să ia atitudine. Aşa nu se mai poate, păstraţi-i pe potenţialii agresori la un braţ distanţă de dumneavoastră, s-a exprimat Henriette Reker, primăroaica veselă din Koln. În România, sintagma „la un braţ de” beneficiază de o traducere prea explicită, aproape incitantă pentru lombrozienii deveniţi peste noapte cetăţeni ai Uniunii Europene: „la un lat de”. Şi mai era una. Cotul şi pişcotul, labele şi botul, adică nimic. Îmi aduc aminte că fostul premier Ponta ne bătea obrazul că n-avem suflet, d-aia refuzăm cotele de refugiaţi... Oare cum ar fi reacţionat dacă doamna Daciana ar fi preferat un Revelion cu Frau şi Herr? Bine, sunt convins că n-ar fi riscat nimic, soţia dumnealui nefiind chiar atât de frumoasă ca nemţoaicele, dar orişicât.

* Din estul extrem se aude că nord-coreenii serbează în stradă lansarea la apă a bombei cu hidrogen. Ca să nu se enerveze oamenii de rând, li s-o fi transmis că şi asta e trimisă cu „ajutoarele”.

Citit 936 ori Ultima modificare Miercuri, 06 Ianuarie 2016 17:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.