Moş Ene e uneori boschetar

Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

* Conform unei publicaţii naţionale, „românii au prins gustul plăţilor on-line, cumpărând cu telefonul sau prin intermediul computerului”. Vai, ce constatare, am fi fost pierduţi fără ea! Dacă s-ar putea achiziţiona de la distanţă şi unt, măsline, şuncă presată şi pâine colorată, ca să pară graham, n-am mai ieşi din casă pentru aşa-numitul shopping. Pentru de dimineaţă, cum zicea un amărăştean într-o reclamă la mâncare afumată... Păi, cum să-ţi mai uzezi ligamentele până la supermarket? Ca să te loveşti de realitatea pur românească - o singură casă e funcţională, celelalte trei sunt ferecate, iar la coadă sunt zeci de fii ai republicii, unii mai vârstnici decât ceilalţi? Iar în momentul în care ridici tonul pentru a se debloca măcar încă un punct de plată, se aude o voce înregistrată care te face din vorbe. Te face dator: „Deschidem casa 2 pentru dumneavoastră.” Pe bune? Nu pentru mine, ci chiar din cauza mea.

* Pricep că laserul de la Măgurele ar putea fi folosit pentru o viitoare misiune pe Marte. Doar să faci drumul ăsta din snobism, altfel nu înţeleg de ce să te oboseşti atâta amar de vreme. Te poţi deplasa, de poftă, de la Constanţa la Oradea... Este ca şi cum te-ai duce de la Măgurele pe Marte.

* Curtea Supremă de Casaţie din Italia a decis că muzica ascultată în maşină la un volum exagerat reprezintă infracţiune. Judecătorii au luat hotărârea în cazul unui bărbat sicilian, prins de poliţişti în timp ce o ardea pe sistem turbo. Noaptea, în propria tigaie. Magistraţii au arătat că bărbatul „risca să îi trezească pe oameni din somn”. De aici extragem concluzia că bizonul italian e frate cu ăla român, că ai noştri au aceleaşi preferinţe nocturne: se baricadează în propriile hardughii însuşite în urma unor activităţi oneroase (prostituţie, par examplu - e bine aşa?) şi-l obligă pe bietul Salam să răcnească în difuzoare de-mi fuge Moş Ene la azil. Şi nici nu ştiu dacă mi-l primeşte. Când sunt martorul unor asemena concerte pe 4x4, bietul Ene se transformă într-un boschetar. Homeless, ca să fiu corect politic.

Citit 752 ori Ultima modificare Miercuri, 02 Martie 2016 17:44

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.