Iată ce au înţeles refugiaţii!

Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

* România are un nou şef la ANAF, unul cu rimă între nume şi prenume, Dragoş Doroş. Va face carieră în epoca Cioloş. Altă rimă. Mi-aş dori un singur lucru în acest context, contribuabil să nu mai rimeze cu servil. Că rimează pe jumătate...

* Preşedintele Iohannis a declarat că este puţin îngrijorat cu privire la soarta bebeluşilor din Argeş. Puţin, dar îngrijorat, asta trebuie să reţinem. Habar n-am dacă a aflat ce berze i-a adus pe lume pe acei copii.

* Galaţiul trăieşte de câteva zile pentru cazul minorului muşcat de câinele maidanez şi cu obligaţia de a găzdui cincisprezece refugiaţi din Siria şi Yemen. Cine trebuia să eutanasieze patrupedul, unde era padocul, cine investeşte în operaţiunea de ridicare a potăilor de pe străzi? Iată niscaiva teme nerezolvate, iar presa e obligată să latre. Eh, iată ce vor înţelege imigranţii care vor lua astăzi ziarul "Viaţa liberă" de la chioşc. Îi va ajuta un interpret. Citez din refugiatul X:

"1. În acest oraş din Uniunea Europeană se taie câinele. Nu porcul, nici nu era de preferat, dar nici oaia. Bine, nici câinele n-a ajuns pe eşafod, dar înţelegem că se fac pregătiri în acest sens.

2. Nu se zice nicăieri unde se va ţine pomana câinelui. Probabil va avea loc o asemenea ceremonie, nu?

3. Translatorul nu insistă cu explicaţiile, dar, la cât caz se face în această zonă a bătrânului continent, se pare că animalul pomenit mai devreme este sacru. Mai ales că aseară, la prima ieşire din Centrul de Refugiaţi, am văzut la scara unui bloc o doamnă care răsturna ditamai oala cu mâncare pentru câini. Sacru, şi totuşi îl ucidem? Sunt greu de înţeles obiceiurile românilor.

4. Un câine a muşcat un copil din oraş, iar Primăria a fost amendată cu o mulţime de bani. Păi, la noi, dacă am fi aplicat sancţiuni pentru fiecare muşcătură, am fi ajuns mai bogaţi decât Bill Gates. Sau decât Donald Trump, americanul ăla excentric care şi-ar fi arătat protuberanţa la televizor, iertată-mi fie exprimarea uşor academică."        

Citit 758 ori Ultima modificare Vineri, 04 Martie 2016 16:51

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.