Abrogare humanum est

Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

* Bravo, boss! Atât îmi permit să-i transmit domnului Andrei Pleşu pentru rândurile publicate ieri. Puţine, dar de impact. Mircea Cărtărescu a reacţionat în aceeaşi notă. Lista ar putea continua, însă mă tem să nu mi-o confişte ajutorul de dirigintă care conduce cu volanul pe partea dreaptă Ministerul de Interne.

* Înţeleg (sper să nu fie vreo farsă) că bulgarii se vor mobiliza duminică pentru a susţine protestele de stradă ale românilor. E ca şi cum brăilenii ar solicita cinematograf pe căprării în Galaţi - ne împungem ca berbecii, fără motiv, dar la un moment dat orgoliile se scurg şi ajungem la concluzia că nu putem trăi unii fără alţii. Bulgarilor, vă iubim, împărţim mămăliga în două...

* Oare există o România TV şi la Sofia? Dacă nu, ar trebui inventată, pare să gândească Livache.

* Je suis Sofia. E un soi de status de Facebook după ce oamenii ăştia de la sud de Dunăre au fost traversaţi de fiorul românesc. Ok, veţi spune, dar nu le-am tăvălit destul litoralul şi staţiunea aia în care se poate face schi mai bine decât în Poiana Braşov?

* Mi-am cristalizat o opinie în privinţa insului care călăreşte Justiţia dâmboviţeană. Iordache, prin modul de adresare şi la cum priveşte camerele presei, încercând mereu să se fofileze sub pretextul că el are treabă, nu timp de prostii, este un Bobu Emil din epoca nanotehnologiei. A fost atins la fel de mult de erudiţie şi îndeplineşte până la virgulă (dacă nu-şi dă seama când se face verde pentru virgulă, i-o mai arată Sorin sau însuşi Liviu) ordinele şefului suprem. Şi mai are şi atitudinea românaşului care, dacă a parcat de două ori în acelaşi loc, a treia oară îţi ia capul de la gleznă în caz că i-ai „furat” poziţia.

* Aş risca să explic titlul, mă tem ca domnul Iordache sau altcineva din Guvern să creadă că l-am înjurat. Dar mai bine o las baltă... Abrogare humanum est merită şi un al doilea episod - perseverare diabolicum. Nu la tine mă refeream, Livache, trebuie să oboseşti şi matale la un moment dat!        

Citit 602 ori Ultima modificare Vineri, 03 Februarie 2017 18:32

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.