Mai faceţi o dată cărţile!

Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

* Nu mai e nevoie de încă o demonstraţie, poporul român a punctat încă o dată - e maestru shaolin cu toate centurile în umor (deşi, cred că în cazul de faţă merg şi bretelele), or taman această armă l-a ajutat să răzbească în deceniile gri ale ceauşismului. Sarcasmul mioritic zguduie din temelii şi arhi-lăudatul haz englezesc. Încearcă să te pui cu el, cu românul, la caterincă şi vei încasa o copleşitoare înfrângere.

* Mesajul ar trebui să fie limpede pentru toate partidele politice din România: alde boss, nu mai merge să guvernaţi cum şi la ce oră doriţi, fără să vă gândiţi că există un arbitru în stradă, ăla pe care nimeni nu-l poate mitui nici măcar cu o strângere de mână. Evident, se vor găsi mereu compatrioţi care să scornească sume, liste şi conturi, amplificând şi mai mult drama că urmaşii urmaşilor lui Ştefan cel Mare nu concep să sancţioneze vreun derapaj la nivel instituţional decât dacă i s-ar elimina scamele din portofel. Să-mi iasă şi mie ceva, acesta e motoul unei Românii tot mai neînsemnate, îmi place să cred. Testez populisme pe propria-mi persoană, am început să merg prea repede pe şapte cărări de la un pahar cu apă rece.

* Se întreabă lumea dacă mai trebuie să ocupe strada, să bată recorduri la marş, să fluiere şi să scandeze lozinci anti-Guvern. Unii, printre care şi vârfurile social-democrate, consideră că abrogarea OUG 13 ar fi trebuit să oprească valurile nemulţumirilor din agora. Sofistica i-a îmbolnăvit pe cei mai vehemenţi dintre ei - aha, dacă nu s-au potolit după ce a fost corectată acea ordonanţă, înseamnă că se doreşte altceva, şi anume alegeri anticipate. Nu, scrutinul din 11 decembrie 2016 este legitim, a fost câştigat la scor de PSD şi tot PSD-ul trebuie să ofere echipa guvernamentală. Nu poţi anula acest proces la numai două luni de la duminica în care doar 40 la sută dintre români au fost interesaţi de vot! Pe de altă parte, după ce te prind holbându-te în cărţile mele, nu mai putem continua jocul. Tot tu faci cărţile, iar de data asta poate-mi pică şi mie nişte şeptari, căci m-am (şi ne-am) săturat de verze şi gutui.

Citit 472 ori Ultima modificare Luni, 06 Februarie 2017 18:40

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.