Bomba, detonată de ani buni

Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

* Galațiul, mustind de invidie că n-are aeroport, pod, tunel sau manifestații de amploarea celor din Ardeal sau Capitală, a forțat un breaking news în miez de weekend. I-a oferit opiniei publice o alarmă cu bombă la mall, situație alunecată în banal, din nefericire. Aș avea câteva remarci nelalocul lor, cum îi vin bine subsemnatului:

1. Fetele de la știri au anunțat că zarva s-a produs la „unul dintre mall-urile din Galați”. Stop! Noțiunea de mall e defectivă de plural în urbea de la Mila 80 a Dunării.

2. Mai mult decât atât, ființele sofisticate care au trăit vaste experiențe în medii similare cu denumiri cosmopolite s-ar jura că la mall, în mod normal, viața se scurge altfel decât în vecinătatea arhicunoscutului patinoar artificial.

3. Un cetățean străin de aceste locuri, dacă ar călători astăzi spre complexul comercial cu pricina, cu platoul de la Păpădie servindu-i drept punct de plecare, ar opri cu o sută de metri înaintea ultimului sens giratoriu dinaintea destinației. Pe partea dreaptă se cască ditamai scena de film, Sarajevo pălește pe lângă zidurile mâncate de tun de pe bulevardul George Coșbuc. Cu alte cuvinte, la noi s-a instalat mai întâi suflul exploziei și abia apoi se dă alarma falsă la 112.

* După ce Ana Birchall a fost unsă ca interimar la Ministerul Justiției și, Doamne, câte poante de o calitate îndoielnică au curs pe Facebook (nu pot fi atât de ipocrit încât să mă delimitez de această masă), ni s-a povestit că o altă femeie puternică a României, Liliana Mincă, a ajuns secretar de stat în Ministerul Educației. Pentru cei care nu deschid televizorul, preferând mereu o carte bună, Liliana are în palmares șefia Loteriei Naționale, instituție pe care n-a părăsit-o cu șampanie și foc de artificii. N-o să apelez la gluma conform căreia educația din țara noastră a devenit o loterie, și-a consumat deja câteva zile de glorie pe Internet, ci voi aprecia că madam Cristiana Anghel n-a dispărut din fenomen, ci s-a transformat. Liliana de azi e o Cristiana cu potențial, mai verde și cu mai multe pile la salonul de coafură.

Citit 678 ori Ultima modificare Duminică, 12 Februarie 2017 15:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.