Mircea Geoană în turneu electoral

Mircea Geoană în turneu electoral
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Dacă loialitatea de partid se măsoară în cât de mult poţi rezista discursurilor electorale, în frig şi vânt, atunci cu siguranţă că filiala locală a PSD Galaţi a confirmat că e trup şi suflet!

Duminică, toţi liderii social-democraţi gălăţeni, împreună cu trei autobuze pline ochi cu membri ai Organizaţiei de Tineret, au bătut judeţul, alături de Mircea Geoană.

Prima oprire a liderului PSD a fost la Tg. Bujor, unde, de altfel, organizatorii se şi aşteptau la o contra-manifestaţie din partea PD-L. Maşina de campanie PD-L s-a plimbat în preajma grupurilor PSD,  însă lucrurile nu au scăpat câtuşi de puţin de sub control, demonstrând maturitate din partea ambelor partide adversare politic.

În discursul său electoral, Mircea Geoană i-a criticat pe Traian Băsescu, Elena Udrea sau Theodor Stolojan (nume întâmpinate cu fluierături din partea localnicilor), a promis o viaţă mai bună, bani mai mulţi şi locuri de muncă pentru toată lumea, după care, caravana electorală a plecat mai departe, către următoarea oprire, Valea Mărului.

Şi având în vedere starea deplorabilă a drumului, cu siguranţă că Mircea Geoană a avut subiect de discuţie cu preşedintele CJ Eugen Chebac, sau vicepreşedintele PSD, Dan Nica!

La Valea Mărului, toată floarea PSD-ului nu s-a oprit la primărie, ci la salonul Bacsoridana (asta, probabil, din două motive:  o dată, pentru că stafful oricum nu ar fi încăput în micuţul spaţiu al primăriei, şi în al doilea rând pentru că WC-urile primăriei sunt atât de neîngrijite, încât, la vederea lor, discursurile electorale ar fi fugit de frică…).

Aşadar, liderii PSD au fost primiţi într-un nou restaurant comunal, o sală gen Casa Poporului, la o scară puţin mai mică. Sătenii – unii din ei probabil care nu văzuseră şi nici nu vor mai vedea vreodată policandrele de cristal şi mobila de epocă – veniseră şi graţie afişelor care au împânzit comuna:

„Vă invităm la un spectacol susţinut de Laura Lavric şi Formaţia Zorile din Galaţi. Mai participă: Mircea Geoană, viitorul preşedinte al României, Dan Nica, deputat, Gheorghe Saghian, senator. Intrarea gratuită!”.

Aici, preşedinţa PSD din Valea Mărului, Sofia Buhoci, i-a oferit lui Geoană o „icoană de aur adusă de la Ierusalim special”, odor pe care candidatul a promis că îl va duce cu el, la Cotroceni. După un alt discurs electoral în care liderul PSD le-a promis sătenilor că până în 2011 subvenţiile în agricultură vor fi similare cu cele din Olanda şi Franţa, social-democraţii au plecat către Matca.

Aici, în piaţa de legume, vântul a bătut cu putere în simpatizanţii PSD. Mircea Geoană a strâns mâini, s-a mirat, la  unison cu organizatorii, că … dispăruseră microfonul şi scena şi, înfrigurat la propriu, le-a vorbit oamenilor.

Următoarea oprire, la Tecuci, unde strada mare era total blocată de scena pe care liderul PSD s-a urcat, împreună cu colegii săi. În discursul său, candidatul la preşedinţia României a spus că declanşează „cruciada împotriva sărăciei” şi a dat semnale că ştie realităţile locale, vorbind despre necesitatea construirii unui „campus universitar” pe locul fostei unităţi militare (?!). După 15 minute, declaraţiilor politice le-au luat locul cântecele artistei Andra.

La Galaţi, Mircea Geoană a ajuns în finalul spectacolului trupei Proconsul, când fostul ginere al lui Traian Băsescu, Bodo, a ţinut să precizeze că a venit la Dunăre, la invitaţia „bunului meu prieten Florin Pâslaru”.

Şi aici liderul PSD a ţinut un discurs, avansând o promisiune pe cât de interesantă, pe atât de dezamăgitoare, dacă nu va fi împlinită: că în bugetul pe 2010 se vor rezerva fonduri pentru ArcelorMittal Galaţi, în vederea construirii unei noi Uzine Cocso-Chimice.

Citit 1928 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.