„Viaţa politică bate filmul”

„Viaţa politică bate filmul”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* După filmul – de acum celebru – cu băiatul lovit de preşedintele Traian Băsescu, iată că ieri a mai apărut o înregistrare video cu trimiteri electorale, filmuleţ despre care preşedintele PSD Galaţi Dan Nica garantează că „nu e trucat” *

După ce a prezentat o înregistrare video, preşedintele PSD Galaţi, Dan Nica, fost ministru al Administraţiei şi Internelor, l-a acuzat pe secretarul de stat  MAI Liviu Grădinaru (membru PD-L Galaţi) că a intervenit asupra poliţiştilor gălăţeni pentru ca aceştia să nu demareze cercetări în cazul unei infracţiuni de dare de mită electorală, petrecută duminică seara, în cartierul Francezi.

Dan Nica şi miza MAI

„Ca urmare a sesizărilor de mită electorală într-o anumită zonă, Poliţia Comunitară şi cea a municipiului Galaţi s-au deplasat la faţa locului”.

„Acolo a apărut şi domnul Liviu Grădinaru, care este secretar de stat şi care i-a luat deoparte pe poliţişti, iar ca urmare a intervenţiei pe care a făcut-o, în loc ca respectiva dubă şi mita electorală - care era obiectul infracţiunii reclamate - să se procedeze conform legii, poliţistul a fost obligat să-i înapoieze actele şoferului şi a lăsat duba cu tot cu materialele electorale să plece”, a relatat, ieri, preşedintele PSD Galaţi.

Acesta a precizat că „…acum înţelegem toţi care a fost adevărata miză de obţinere a Ministerului de Interne de către PD-L şi Traian Băsescu. Scopul principal a fost ca toate acele acţiuni în afara legii şi care a aparţin PD-L să nu fie sancţionate”.

„Aveţi astăzi o mostră a modului cum un secretar de stat înţelege să intervină brutal în acţiunea poliţiei şi să oprească efectuarea cercetărilor”. 

Dan Nica a apreciat că Liviu Grădinaru se face vinovat de trafic de influenţă şi favorizarea infractorului şi a făcut apel la poliţişti să îşi facă datoria. Nica a adăugat că PSD Galaţi a depus, duminică seara, o plângere la IPJ, iar deputatul PSD Florin Pâslaru a precizat că luni dimineaţă s-a depus o sesizare şi la BEJ. 

Altă sursă, altă variantă

Aflat în concediu de odihnă până pe 8 decembrie, secretarul de stat pentru comunităţile locale din cadrul MAI, Liviu Grădinaru, a  respins acuzaţiile precizând că „este un incident minor care a fost amplificat”.

Liviu Grădinaru a confirmat că a mers, duminică seara, la faţa locului, fiind apelat telefonic de mai mulţi colegi de partid din PD-L care reclamau că sunt „agresaţi de Poliţia Comunitară şi de deputatul (PSD) Florin Pâslaru”.

„M-am dus şi am găsit patru maşini de la Poliţia Comunitară, pe domnul deputat Pâslaru care striga la toată lumea, inclusiv la doi subofiţeri de poliţie care erau prezenţi la faţa locului că să desfacă maşina [PD-L], să caute…”

„Le-am spus poliţiştilor, nu i-am tras deoparte, erau acolo, să aplice legea. L-am sunat pe domnul comandant Miron [Daniel, şeful IPJ Galaţi] şi i-am spus că este un incident, lume multă în stradă…”.

„Le-am spus să aplice legea, e singurul lucru, nu am intervenit nici brutal, nici nebrutal, nu am dat nici un ordin poliţiştilor decât să aplice legea, probabil asta se vede şi în filmuleţ. Domnul Florin Pâslaru trebuie să înţeleagă că este o lege, nu este oraşul dumnealui. Să-şi facă campanie, cu pasiune, dar fără patimă”.

Şi a treia variantă

Purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi, inspector Cristina Tatulici, a confirmat că există depusă la Inspectoratul o plângere cu privire la incidentul de duminică, „…plângere care a fost înaintată Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi”.

„Urmează, conform legii, ca în termen de cinci zile, plângerea să fie înaintată la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Galaţi”.

Potrivit declaraţiilor Cristinei Tatulici, duminică seara s-a primit o sesizare pe apelul unic de urgenţă 112, însă nu privind un incident electoral, ci pentru că strada Regiment 11 Siret era blocată. La faţa locului s-a deplasat un echipaj de la Secţia 2 Poliţie, dar s-a constatat că strada nu era blocată.

În schimb, acolo se aflau deja mai mulţi poliţişti comunitari care cercetau o sesizare privind împărţirea de bunuri alimentare din maşina unui partid. Totuşi, agenţii nu au identificat nicio persoană care să fi primit bunurile.

Până ieri, la ora 15.00, la Biroul Electoral Judeţean Galaţi nu fusese depusă nicio sesizare a PSD cu privire la incidentul de duminică seara, ci doar două sesizări privind distribuirea de materiale electorale cu conţinut calomnios.

Explicaţii foto:

1: Liviu Grădinaru respinge acuzaţiile de trafic de influenţă

2: Dan Nica a prezentat filmul incidentului de duminică

Citit 1928 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.