Anul 2021 ar putea fi al Moldovei pentru marea infrastructură. Declarații ale șefei CNAIR pentru zona Galați-Brăila

Anul 2021 ar putea fi al Moldovei pentru marea infrastructură. Declarații ale șefei CNAIR pentru zona Galați-Brăila
Evaluaţi acest articol
(18 voturi)

Într-un recent interviu acordat unui portal de știri, directorul general al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Mariana Ioniță a declarat că anul 2021 va fi anul Moldovei, din punct de vedere al lucrărilor de mare infrastructură.

În acest context, Mariana Ioniță a precizat că documentația de atribuire aferentă procedurii de licitație a contractului de proiectare și execuție pentru Drumul Expres Brăila-Galați a fost publicată în SEAP, fapt menționat deja în paginile cotidianului nostru, cu detalierea ofertanților înscriși. ”Estimăm faptul că adjudecarea contractului de proiectare și execuție se va realiza până la finele anului curent” a mai precizat directorul general al CNAIR.

În ceea ce privește, studiul de fezabilitate pentru “Varianta de Ocolire Galați” (”centura mare”, așa cum mai este denumită) a fost elaborat în anul 2015, iar indicatorii tehnico-economici au fost aprobați conform prevederilor legale printr-o hotărâre a guvernului din 2019. ”Profilul transversal proiectat în cadrul studiului de fezabilitate prevede o lățime a platformei drumului de zece metri, profil corespunzător unui drum național cu câte o bandă pentru fiecare sens de circulație” a precizat Mariana Ioniță.

În fine, referitor la conexiunile dinspre municipiul vecin, Brăila, către Focșani și Buzău, directorul general al CNAIR a arătat că este în curs de semnare contractul de prestări servicii pentru elaborarea studiului de fezabilitate și proiectului tehnic de execuție pentru Drumul Expres Brăila – Focșani. Totodată, contractul de prestări servicii pentru elaborarea studiului de fezabilitate și proiectului tehnic de execuție pentru Drumul Expres Buzău-Brăila este semnat și în data de 3 aprilie a fost dat ordinul de începere a lucrărilor.

Citește și: 

Cinci ofertanţi se bat pentru drumul expres Brăila - Galați

Modernizarea centurii se face ”de la zero”. Pod hobanat și lucrări pe aproape 11 kilometri

Citit 5900 ori Ultima modificare Luni, 04 Mai 2020 22:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.