Anul 2021 ar putea fi al Moldovei pentru marea infrastructură. Declarații ale șefei CNAIR pentru zona Galați-Brăila

Anul 2021 ar putea fi al Moldovei pentru marea infrastructură. Declarații ale șefei CNAIR pentru zona Galați-Brăila
Evaluaţi acest articol
(18 voturi)

Într-un recent interviu acordat unui portal de știri, directorul general al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Mariana Ioniță a declarat că anul 2021 va fi anul Moldovei, din punct de vedere al lucrărilor de mare infrastructură.
În acest context, Mariana Ioniță a precizat că documentația de atribuire aferentă procedurii de licitație a contractului de proiectare și execuție pentru Drumul Expres Brăila-Galați a fost publicată în SEAP, fapt menționat deja în paginile cotidianului nostru, cu detalierea ofertanților înscriși. ”Estimăm faptul că adjudecarea contractului de proiectare și execuție se va realiza până la finele anului curent” a mai precizat directorul general al CNAIR.
În ceea ce privește, studiul de fezabilitate pentru “Varianta de Ocolire Galați” (”centura mare”, așa cum mai este denumită) a fost elaborat în anul 2015, iar indicatorii tehnico-economici au fost aprobați conform prevederilor legale printr-o hotărâre a guvernului din 2019. ”Profilul transversal proiectat în cadrul studiului de fezabilitate prevede o lățime a platformei drumului de zece metri, profil corespunzător unui drum național cu câte o bandă pentru fiecare sens de circulație” a precizat Mariana Ioniță.
În fine, referitor la conexiunile dinspre municipiul vecin, Brăila, către Focșani și Buzău, directorul general al CNAIR a arătat că este în curs de semnare contractul de prestări servicii pentru elaborarea studiului de fezabilitate și proiectului tehnic de execuție pentru Drumul Expres Brăila – Focșani. Totodată, contractul de prestări servicii pentru elaborarea studiului de fezabilitate și proiectului tehnic de execuție pentru Drumul Expres Buzău-Brăila este semnat și în data de 3 aprilie a fost dat ordinul de începere a lucrărilor.

Citește și: 

Cinci ofertanţi se bat pentru drumul expres Brăila - Galați

Modernizarea centurii se face ”de la zero”. Pod hobanat și lucrări pe aproape 11 kilometri

Citit 5452 ori Ultima modificare Luni, 04 Mai 2020 22:10

8 comentarii

 • postat de Oul sau gaina ?
  Miercuri, 06 Mai 2020 14:38
  5.13.193.***
  Daca de 30 de ani nu s-a facut nici macar un drum decent, normal ca zona a ramas in urma ca dezvoltare, investitii, etc. Si drept consecinta plecarea locuitorilor si investitorilor spre alte zone care au beneficiat de proiecte de infrastructura. Pe trasee facute de ganditorii astia noi.
  Vezi cum le-a fatat vaca in batatura unor targuri din regiunile astea de est, asa mai sarace, pe unde totusi trece de ceva timp un drum mai nou (Bacau, Buzau, Focsani, Slobozia, Roman). Cu Iasi, Constanta, Ploiesti nu mai putem sa ne comparam.
  Normal ca si traficul a scazut sau ma rog nu impune. Ce relevanta au masuratorile de trafic in conjunctura asta ? Daca mai amani un deceniu, ajungi la concluzia ca poti sa te lipsesti de toate drumurile.
  Infrastructura aduce dezvoltarea, asta e raspunsul la intrebarea : oul sau gaina.
  Totul e pe interes. Al unora impotriva altora.
  Pentru Galati nu a avut cine sa se bata in atati ani pierduti (si mandate). De aceea am ajuns in situatia sa ne comparam cu targurile. Si chiar cu sanse la locul doi.
  1
  1
  Raportează
 • postat de Constantin
  Luni, 04 Mai 2020 17:36
  82.137.10.***
  Nu se face autostrada pentru ca aceste lucrari se fac in urma unui studiu de trafic si probabil ca nu este destul trafic pentru a se justifica o autostrada.Nu mai spunem daca se mai pune si taxa...
  2
  3
  Raportează
 • postat de vasilica
  Luni, 04 Mai 2020 15:50
  5.13.191.***
  @Florin...macar drum expres sa fie, daca e ca in alte tari e ca si o autostrada. Turcii au drum express cu doua benzi pe sens si sant (de fapt o vale adanca de cel putin 1 metru) intre sensurile de mers. Nu trece prin localitati si limita era de 110 km/ora. DIferentele fata de autostrada erau ca nu ai benzinarii , toalete si separator intre sensuri. S-o vedem macar pe asta, ca eu sunt multumit daca pot sa merg cu 110 la ora fara sa dau din 5 in 5 minute intr-un sat unde merg cu 50-60.
  0
  5
  Raportează
 • postat de Sandu
  Luni, 04 Mai 2020 13:27
  5.13.162.***
  Cand o zbura porcu'!
  2
  0
  Raportează
 • postat de Terente...din Galati
  Luni, 04 Mai 2020 11:49
  86.34.180.***
  "Ar putea fi"...doar nu ne doare gura!
  2
  4
  Raportează
 • postat de Coruptul
  Luni, 04 Mai 2020 07:57
  5.102.18.***
  O fi anul Moldovei dar nu al Galatiului
  4
  14
  Raportează
 • postat de Florin
  Luni, 04 Mai 2020 03:54
  213.233.111.***
  Salutari !

  Eu inca NU am inteles de le de la Galati la braila si in continuare pana la Buzau se va construi DRUM EXPRES si nu AUTOASTRADA ! Chiar nu inteleg de ce ?!!!

  Adica noi suntem mai prejos decat altii ?!

  Este cineva in stare sa raspunda la aceasta intrebare ?!
  6
  19
  Raportează
 • postat de paloma
  Luni, 04 Mai 2020 00:16
  5.13.136.***
  Ar putea...marea realizare drumul pe dig Galati - Braila...Centura e in discutii...adevarata sosea spre Focsani, la sfantu' asteapta !!! Da, dar planuri avem !!!
  4
  25
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.