ISPA, încet şi puţin

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Primarul municipiului Galaţi, Dumitru Nicolae, s-a arătat nemulţumit de modul în care evoluează lucrările derulate prin programul ISPA. „Firma Yapi mai are de efectuat lucrări în valoare de şapte milioane de euro, iar Vega, lucrări în valoare de cinci milioane de euro.

Pentru Vega nu îmi fac griji, dar pentru Yapi, da, pentru că firma este în faliment… O parte din lucrările pe care aceasta ar trebui să le facă vor fi date altor firme. Per total, ISPA este realizată în proporţie de 65 la sută”, a declarat primarul.

Edilul a spus că „următoarele două luni vor fi cele mai dificile din punct de vedere al lucrărilor efectuate, pentru că din totalul de 47 de străzi, câte sunt acum în lucru, vreau ca până la finele anului să se închidă lucrările pe 39 de străzi. Pentru asta, ritmul de lucru trebuie să crească, iar eu voi urmări foarte atent acest lucru”.

Potrivit primarului Dumitru Nicolae, în următoarea perioadă de timp, în afară de lucrările de pe străzi, urmează realizarea altor lucrări complexe – foraj orizontal la P-uri, de la Elice la „Nespălata”, realizarea unui rezervor strategic de apă al oraşului, staţii de pompare, camere de deversare etc -.

Vrei, nu vrei, faci, Nicolae, Primărie!

„Deşi nu îmi propusesem aşa ceva, va trebui să începem lucrările la noul sediu al Primăriei”, a declarat primarul municipiului Galaţi, Dumitru Nicolae, nemulţumit în continuare de legislaţia actuală, care a permis restituirea în natură, către proprietar, a clădirii în care se află primăria acum, dar şi care a permis ca municipalitatea gălăţeană să piardă în instanţă clădirea care i-a aparţinut – sediul CFR, de pe Domnească.

„Şi Palatul Navigaţiei a fost tot al Primăriei, eu am solicitat transferul de la Ministerul Transporturilor, mi s-a promis, dar nu s-a întâmplat nimic. Aşadar, va trebui să găsim o variantă, unde să se construiască, vom întreba şi pe cetăţeni, după care vom face un concurs de proiecte, pentru noua clădire”, a încheiat primarul.

Ne deszăpezim, cu ajutorul lui Dumnezeu

Iarna care vine se anunţă a fi de două ori mai grea decât cea de anul trecut şi asta, pentru că, în afară de zăpada care va cădea din abundenţă – aşa cum prognozează meteorologii – Galaţiul este şi plin de lucrări pe străzi. Întrebat, primarul a spus că „fiecare unitate implicată în procesul de deszăpezire şi-a mai achiziţionat utilaje faţă de anul trecut”.

Asta însă nu va însemna că nu vom rămâne înzăpeziţi pe străzi, mai ales pe cele în lucru. „Dacă nu va da Dumnezeu multă zăpadă, nu vor fi probleme”, a spus primarul.      

Citit 584 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.