USR cere o cheltuire mai judicioasă a banilor publici

USR cere o cheltuire mai judicioasă a banilor publici
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Într-o conferință de presă organizată la sediul partidului, consilierii locali ai USR au atras atenția, miercuri, asupra preocupării lor legate de o mai judicioasă cheltuire a banului public. În contextul anunțatelor măsuri de redresare fiscală, de fapt, cel mai probabil o supraimpozitare a antreprenorilor, dacă nu cumva și o creștere a TVA, Daniel Zinica a readus în discuție un recent împrumut dorit de municipalitate, în valoare de 15 milioane de lei (vezi și https://www.viata-libera.ro/bani-europeni/207513-15-milioane-de-lei-pentru-patru-investitii-europene-la-galati).

”Sursa de rambursare este tot bugetul local, iar banii ajung în investiții care nu s-au finalizat la timpul lor”, a adăugat consilierul local USR, exemplificând cu punerea în valoare a sitului arheologic Tirighina-Barboși, un proiect ”scumpit” în repetate rânduri, în ultimii cinci ani. Daniel Zinica a amintit și creșterea substanțială a taxei de salubritate în acest an, iar Flavia Susnoschi a abordat prețurile practicate de Apă Canal SA. ”Cele mai mici prețuri ale apei sunt în zone din vestul țării”, a arătat ea și a dat ca reper Brașovul, acolo unde tarifele sunt cu 40% sub cele din Galați. În plus, dat fiind faptul că autoritatea națională de reglementare în materie (ANRSC) a publicat un nou tarif de referință, mai mic cu nouă procente, consilierii USR fac un apel către Apă Canal SA pentru reducerea prețurilor.

Nu în ultimul rând, Flavia Susnoschi a menționat o creștere salarială de aproximativ 20 și chiar 35% a salariilor personalului cu funcții de conducere din primăria gălățeană. ”Câți antreprenori din mediul privat își permit așa ceva?”, se întreabă, retoric, consilierii locali ai USR. La rândul său, Daniela Ancuța Șarpe a reamintit de solicitarea USR privind montarea de sisteme GPS pe autovehiculele din parcul municipalității pentru o monitorizare reală a traficului acestora. ”Echilibrul bugetar trebuie realizat prin optimizarea cheltuielilor”, a mai spus cadrul universitar de la Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor.

Citit 872 ori Ultima modificare Joi, 31 August 2023 07:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.