Consiliul nu se poate „băga” în cazul Dobrea, spune Durbacă

Consiliul nu se poate „băga” în cazul Dobrea, spune Durbacă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Ca preşedinte CJ, Eugen Durbacă a mers „pe încredere” *   „N-am găsit o greşeală, că dacă spunea Curtea de Conturi sau altcineva, sigur, luam măsuri!” * Mai este Dobrea membră PC? *

L-am întrebat pe vicepreşedintele Consilului Judeţului (CJ) Galaţi, conservatorul Eugen Durbacă, dacă a primit sesizări de la consilierii judeţeni PD-L împotriva directoarei Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, Marinela Dobrea, şi dacă a luat măsuri în consecinţă pe vremea când a fost preşedinte al CJ.

„La Protecţia Copilului, se aşteaptă ca actualul preşedinte să ia măsuri peste noapte. Protecţia Copilului este o unitate cu personalitate juridică, nu se poate băga judeţul să schimbe pe cineva acolo, decât  în condiţiile în care sunt nişte controale făcute de organe abilitate – Curte de Conturi, Auditul…”, răspunde Eugen Durbacă.

Un astfel de control, caracterizat ca „tendenţios” şi respins de fostul preşedinte CJ: „De ce? Pentru că, întâmplător, la controlul respectiv, din şase puncte, trei erau inventate!”.

În plus, Eugen Durbacă spune că  „un preşedinte la Consiliul Judeţean nu trebuie să se bazeze pe reclamaţii. Preşedintele actual, dl Chebac, nu poate lua măsura decât în condiţiile în care are concluzii clare”.

Ar putea avea legătură cazul cu faptul că dna Dobrea a fost sau chiar mai este membru PC? „Nu, nu cred”, spune liderul PC Galaţi, adăugând: „nu ştiu dacă mai este membru sau nu mai este”.

Chebac este prudent

„Cum să mă afecteze pe mine [„cazul Dobrea”]? Nici ca partid, de ce? Pentru că, în primul rând, fiecare director răspunde. Şi nu pot eu crede… Nu există firmă care să fi intrat acolo fără licitaţie! Mass-media poate să spună orice – că [Dobrea] a făcut aia, că a făcut aia; până nu se verifică de către control, nu te poţi pronunţa! Sunt vorbe de campanie electorală”, a punctat Durbacă.

Acesta apreciază că, în acest caz, preşedintele CJ Eugen Chebac este „prudent” şi că bine face aşteptând rezultatele anchetelor:

„Eu am avut un stil de muncă, actualul preşedinte, alt stil de muncă, deci diferă de la om la om. Poate eu am avut încredere în oameni, n-am avut motivaţia, efectiv, să mi-o schimb. Şi colac peste pupăză, a fost acel control unde s-au trecut trei probleme care nu aveau nimic în comun cu unitatea. Pe mine nu mă impresionează că e control de la Guvern sau de la neguvern, să fie clar! (…)”.

Apreciind „modul sistematic” prin care actualul preşedinte CJ apelează la controale, Durbacă concluzionează: „Eu am alt stil: le-am dat libertate la toţi directorii… Deci, eu merg pe încredere. Poate e bine, poate e rău dar, având în vedere că au personalitate juridică, ei trebuie să răspundă.

Din punctul meu de vedere, eu am considerat, cât am fost eu acolo, că [directoarea Dobrea] n-a greşit. N-am găsit o greşeală, că dacă spunea Curtea de Conturi sau altcineva, sigur, luam măsuri!”.

De găsit, dar am înţeles că nici nu a căutat…

Citit 2166 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.