Durbacă cere legiferarea prostituţiei

Durbacă cere legiferarea prostituţiei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Liderul PC Galaţi, Eugen Durbacă, ne-a spus mai multe amănunte despre o întâlnire, desfăşurată săptămâna trecută, a unei delegaţii conservatoare cu ministrul Justiţiei, Cătălin Marian Predoiu, pentru  discuţii pe marginea adoptării codurilor noi din Justiţie.

Din delegaţie a făcut parte preşedintele Eugen Durbacă, deputaţii Sergiu Andon şi Florea Damian. Conservatorii au prezentat propunerile lor, din care redăm mai multe citate, pentru farmecul cu care ne-a povestit dl Durbacă:

„I-am prezentat dlui ministru părerea mea privind pedepsele privind incestul”. Cum ministrul  considera  că este vorba despre o boală psihică, „i-am spus: da, domnule ministru, aveţi dreptate, sunt convins că este  boală psihică, dar nu este normală. Generează, eu ştiu, oameni care au handicap. Fie că au handicap fizic, fie că au handicap psihic. Şi atunci trebuie o măsură juridică mai aspră, astfel încât să le fie frică să facă acest lucru. La care dumnealui a spus: vom verifica această problemă.”

Tot Durbacă i-a spus ministrului că „unele pedepse” sunt prea mici. Ministrul „va reflecta”. 

Un focar de microbi… venerici

Înainte de întâlnire, un miting PC, cu 500 de oameni din Bucureşti şi din ţară, a scos în stradă lozinci împotriva prostituţiei.

„Eu am avut un alt punct de vedere, vizavi de colegii de la centru şi ceilalţi colegi din ţară. Eu i-am propus dlui ministru legiferarea prostituţiei”.

„Am spus în felul următor, am şi justificat: în articolul care prevede incriminarea prostituţiei sunt prevăzute amenzi mai mici decât amenzile care erau. Or, în aceste condiţii, sigur se va practica pe scară largă, în continuare, prostituţia, necontrolată şi care reprezintă un focar de microbi pentru cei care, ocazional, practică această chestiune”.

„La care ministrul a spus în felul următor: dl Durbacă, dumneavoastră aţi venit cu un pas înainte”. 

Durbacă a precizat, ca să nu fie interpretat greşit, că a pus problema „din punct de vedere al siguranţei cetăţeanului, care, eu ştiu, practică acest lucru, şi din punct de vedere al faptului că se pot transmite boli. Chiar am spus un lucru: pe centura Galaţiului sunt prea puţine persoane, spre deosebire de centura Bucureştiului, unde este plin”.  

O altă propunere a liderului gălăţean: mărirea pedepselor  pentru crimă. „Pentru cei care produc, eu ştiu, un omor din culpă - că şi aceia sunt vinovaţi, pentru că n-au circulat cu atenţie, n-au acordat prioritate la trecerea de pietoni, eu ştiu, n-au micşorat viteza cum spune în regulament până la limita evitării oricărui pericol  -  sigur, şi pentru aceştia trebuie condamnare. Dar pentru criminali eu aş introduce pedeapsa cu moartea”.

„Nu ştiu dacă… mi se pare că în America este introdusă pedeapsa cu moartea, dar măcar să fie introdusă [la noi] pedeapsa pe viaţă!”

Şi Durbacă i-a dat ministrului un exemplu: „Eu eram primar. A venit un cetăţean care a făcut un omor şi a cerut casă. Până când să-i rezolv casa, a mai făcut un omor şi a intrat în puşcărie”. Deci, caz rezolvat…

Măsuri carevasăzică nu le are

„La violuri, într-adevăr s-a redus pedeapsa, dar s-a redus puţin. Tot este o pedeapsă” 

Legitima apărare: „Ziua, dacă vine în curte sau în casă şi dacă de exemplu te-ai apărat şi nu ştiu ce i-ai provocat celui care-a intrat, te poate condamna. Şi zic: cum adică, dacă-i ziuă te condamnă, dacă-i noapte, nu te condamnă?!” Ministrul i-a răspuns: „S-a reglementat.”

Trebuie întărită puterea Justiţiei, dar şi a Poliţiei: „Sunt împotriva măsurilor abuzive, dar trebuie, pentru siguranţa cetăţeanului, luate aceste măsuri.” Deci, să nu se schimbe decât pe ici, pe colo…

„În final, dl ministru s-a arătat foarte receptiv şi am apreciat”, a încheiat Eugen Durbacă

Atât.

Citit 1227 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.