GALERIE FOTO/ Străzile ciuruite ale Galaţiului: Cratere în aşteptarea asfaltului

GALERIE FOTO/ Străzile ciuruite ale Galaţiului: Cratere în aşteptarea asfaltului
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Dacă arterele principale ale Galaţiului s-au bucurat în ultimul timp de asfaltări mai mult sau mai puţin integrale, mai mult sau mai puţin calitative, străzile secundare ale municipiului arată ca după bombardament. Cratere, surpări, canalizări fără capace, străzi care nu au o boabă de asfalt pe ele, toate reprezintă pericole pentru cei care deţin maşini. În secolul XXI, într-unul dintre oraşele cele mai mari din România există străzi care frizează absurdul prin modul în care arată. Dacă Primăria Galaţi organizează din ce în ce mai mult gale de box, poate nu ar fi rău să se gândească şi la concursuri de off-road pe drumurile oraşului. Din Micro 21, Micro 17, trecând pe la IREG şi până spre centru, străzile prezintă o sumedenie de denivelări. Străzile Dunărea, Galaţi, Petru Groza, Barboşi, Olăneşti, Cezar, Rizer, Eroilor sunt numai câteva exemple din sumedenia de artere pe care dacă te încumeţi să treci rişti să îţi strici maşina sau să îţi zgâlţâi zdravăn măruntaiele. Strada Leonida Zamfirescu, din Micro 17, nu este asfaltată deloc, chiar dacă poartă numele primei femei inginer.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei, Mihai Costache, Primăria împreună cu Serviciul Străzi din cadrul Ecosal vor să plombeze şi să peticească până la sfârşitul anului cât mai mult posibil. „Asta depinde şi de cetăţeni, să nu-şi mai lase maşinile parcate aiurea. Cerinţele şi sesizările sunt multe, însă noi vrem ca, dacă ne-am apucat de străduţele dintr-o zonă, să terminăm plombarea acolo”, ne-a spus purtătorul de cuvânt al Primăriei Galaţi.

Cât priveşte lucrările mai mari şi programul de asfaltare până la sfârşitul anului, purtătorul de cuvânt nu a vrut să ne spună nimic. „Programul de reparaţii Ecosal se anunţă săptămânal, iar în privinţa lucrărilor mai mari nu pot spune nimic, pentru că există riscul contestaţiilor la licitaţii. Există o diferenţă între ce intră în licitaţie, data licitaţiei şi demararea lucrărilor propriu-zise. Dacă spun ce străzi avem în plan, lumea o să creadă că ne şi apucăm de ele”, ne-a mai spus acesta.

Planul obiectivelor de continuat sau de început ale Primăriei Galaţi pe 2013 la capitolul străzi include: Unirii, Valea Oraşului, Democraţiei, Plugului, Tineretului, Traian, Rizer, Aleea Trandafirilor, Anghel Saligny, aleile din Micro 19, străzile cartierului Traian Nord, Viaductul Sidex, străzile din Micro 17, Pictor Isser. De asemenea, planul bugetar include şi proiectarea lucrărilor la străzile Cetăţuiei, Anghel Saligny, Aviatorilor, Tecuci, Gării, Feroviarilor, 13 Decembrie, Bravilor, Dobrogei, Navelor, Siderurgiştilor, Domnească, Ciobanului. 

Citit 1545 ori Ultima modificare Duminică, 03 Noiembrie 2013 16:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.