Anveloparea europeană, încotro?

Anveloparea europeană, încotro?
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Râmân bani FEDER necheltuiţi – reclamă europarlamentara Adriana Ţicău *

Europarlamentara gălăţeancă Adriana Ticau, raportor al Parlamentului European privind eficienţa energetică a clădirilor (celebra “anvelopare”), a  participat joi şi vineri, la Are, în Suedia,  la Consiliul Ministerial Informal pe Energie.

"Statele Membre pot cheltui patru  la sută din Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDER) pentru îmbunătăţirea performanţei energetice a locuinţelor. În prezent s-a utilizat însă mult prea puţin din această sumă – a declarat eurodeputata la lucrările Consiliului.

“Anul 2010 este momentul în care va avea loc revizuirea, la mijloc de termen, a modului de utilizare a fondurilor structurale, iar statele membre ar trebui să profite de această oportunitate pentru a da prioritate acestui domeniu”.

Şi un aspect ecologic expus de gălăţeancă: Eficientizarea energetică este cel mai ieftin şi mai rapid mod de a reduce gazele cu efect de seră generate de clădiri.

“Recomandarea mea către statele membre ar fi să utilizeze mai bine instrumentele financiare existente pentru eficientizarea energetică a clădirilor şi locuinţelor", a declarat Adriana Ţicău în cadrul Consiliului Ministerial Informal pe Energie.

Citit 583 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.