Ordonanţa 13, RESPINSĂ în Comisia Juridică a Senatului

Ordonanţa 13, RESPINSĂ în Comisia Juridică a Senatului
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Adoptată la începutul lunii februarie, OUG 13/2017 a generat un val de nemulţumire în întreaga ţară, atât pentru textul care dezincrimina abuzul în serviciu, cât şi pentru modul în care a fost adoptată, la ceas de seară. Nemulţumirile s-au transformat în proteste, care au culminat cu un număr record de români în stradă, 600.000, cifră care i-a făcut pe cei din Guvern să retragă ordonanţa. Cu toate astea, se pare că nu au renunţat complet la ea.

Comisia Juridică din Senat a decis, luni, 20 februarie, în unanimitate, să acorde aviz negativ controversatei Ordonanţe 13, care a scos sute de mii de români în stradă şi care a atras un val de antipatie pentru întregul Executiv condus de Sorin Grindeanu. Avizul negativ acordat de comisie este, însă, unul pur consultativ, iar discuţiile în plen despre această ordonanţă abia încep. Mai ales că, săptămâna aceasta, ar urma să fie pusă în discuţie şi Ordonanţa 14, cea care abrogă OUG 13.

Unii PSD-işti nu renunţă la OUG 13

În călătoria diplomatică pe care a avut-o la Bruxelles, premierul Sorin Grindeanu a explicat că a decis retragerea OUG 13 la presiunea străzii, însă întors în ţară a spus altceva.

„Este un domeniu sensibil şi e foarte bine să fie aşa. Avem, totodată, nişte decizii obligatorii ale Curţii Constituţionale şi care trebuie puse, conform legii, în 45 zile, în acord cu codurile penale. În acest moment, şi lucrul acesta se va întâmpla... Trebuie să existe o dezbatere şi îmi doresc asta. Îmi doresc o dezbatere largă, transparentă, care să implice nu doar partidele politice, ci şi instituţii din domeniu, ONG-uri, să ajungem la o formă care să fie în acord cu aceste decizii ale CCR”, a declarat Sorin Grindeanu. Acesta a mai explicat şi că nu înţelege de ce miniştri din cabinetul său sunt chemaţi la DNA în cazul OUG 13, dat fiind că "Curtea Constituţională a spus că Guvernul a acţionat legal".

În acelaşi timp, fostul ministru al Justiţiei, Florin Iordache, actualmente doar parlamentar, a explicat că problema a stat doar în modul de comunicare, nicidecum în textul ordonanţei.

Citit 962 ori Ultima modificare Luni, 20 Februarie 2017 18:54

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.