Evaluaţi acest articol
(23 voturi)
13 comentarii

Concesionarul micului golf de la Dunăre, SC Marina Danubius SRL, va plăti, potrivit primarului municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, o redevenţă de 1.250 de lei pe lună, în vreme ce concesionarul Plajei „Dunărea”, Karan - Business&Finance SRL, are de achitat o redevenţă lunară de 25.000 de lei. Edilul şef a oferit luni, 17 iulie, explicaţii legate de modul în care s-au realizat cele două concesiuni pe 49 de ani.

„Primăria are trei mari obiective: să încurajeze iniţiativa privată, redevenţa pe care o primeşte să fie una cât mai mare sau să existe - pentru că e şi varianta să rămână aşa cum era şi până acum - şi să creeze, pentru gălăţeni, locuri noi unde să-şi poată petrece timpul liber”, a precizat primarul Ionuţ Pucheanu cu privire la motivaţia care a stat la baza concesionării prin licitaţie publică a celor două obiective lăsate în paragină: Plaja "Dunărea" şi golful de la fluviu.

Că ambele concesiuni s-au făcut prin negociere directă a fost justificat de faptul că la licitaţiile publice cu strigare organizate de Primărie nu s-au prezentat ofertanţi. În acest caz, spun autorităţile, se aplică prevederile HG nr.168 din 2007, potrivit cărora "dacă nu au fost depuse cel puţin trei oferte valabile în cadrul celei de-a doua licitaţii publice, se va decide iniţierea procedurii de negociere directă".

„Să nu ne grăbim să judecăm”

Potrivit edilului, SC Marina Danubius SRL a îndeplinit condiţiile minimale prevăzute în caietul de sarcini pentru concesionarea golfuleţului. În ciuda faptului că, de la înfiinţare, nu a avut niciun angajat, iar cifra de afaceri pe 2016 a fost zero. „Autoritatea Naţională de Achiziţii Publice (ANAP) nu-ţi permite să faci o licitaţie restrictivă. Orice condiţii legate de cifră de afaceri, de bonitate, de experienţă similară de minimul cinci ani, sunt limitative şi vor fi date jos de către ANAP. În momentul de faţă avem o societate şi eu aş vrea să nu ne mai grăbim să judecăm înainte de a vedea dacă realizează ceva sau nu realizează! SC Criomec SRL - o societate extrem de serioasă nu doar în zona Galaţiului - este terţ susţinător. În momentul în care nu se execută contractul aşa cum a fost semnat, termene de execuţie, plăţile, se reziliază contractul, urmând ca procedura să fie reluată”, a declarat Pucheanu.

Plaja „Dunărea” aduce bani la buget

Edilul nu este îngrijorat sau dezamăgit de situaţia de la Plaja "Dunărea", unde în ciuda promisiunilor şi a amânărilor, niciunul dintre bazine nu a fost dat în folosinţă. „La Plaja "Dunărea" avem doi ani în care acest proiect să se realizeze, nu două luni. Că dintr-o nefericită şi neinspirată declaraţie, concesionarul şi-a asumat că în două luni de zile va deschide Plaja "Dunărea" e un aspect. Sunt aspecte contractuale pe care nu le putem încălca. Două obligaţii majore revin concesionarilor: plata redevenţei şi realizarea la termen a investiţiei pe care s-au angajat s-o facă. Noi încasăm o redevenţă de 25.000 de lei pe lună de la Plaja „Dunărea” Primăria nu a încasat atâţia bani de pe urma respectivului edificiu de când e ea! Concesionarea e o formă de a stopa un furt care s-a întâmplat de-a lungul vremii!”, a mai spus primarul.

Ce au în comun FIRMELE care au pus mâna pe PLAJA DUNĂREA şi golful de la fluviu - CLICK AICI PENTRU DETALII

Citit 8413 ori Ultima modificare Luni, 17 Iulie 2017 18:57

13 comentarii

 • postat de Robert Marți, 25 Iulie 2017 12:23 Link la comentariu
  1
  1

  "În momentul în care nu se execută contractul aşa cum a fost semnat, termene de execuţie, plăţile, se reziliază contractul, urmând ca procedura să fie reluată”, a declarat Pucheanu."


  Nu bai Pucheanule. Nu. Nu ai dreptate. In momentul in care firmele, companiile respective nu-si respecta contractele castigate apoi LE BAGI PENALIZARI, AMENZI de sa-i usture curul, nu numai rezilierea contractului si atat, fiindca din cauza lor ala e timp pierdut al municipalitatii, al cetatenilor, al administratiei locale cand poate in tot acest timp pierdut ar fi putut fi alese alte companii, mult mai serioase si mai harnice care sa faca treaba corect.

  NU. NU NUMAI REZILIEREA CONTRACTULUI SE IMPUNE IN ACEL CAZ CI SE IMPUNE SI AMENDAREA DRASTICA A CELOR FIRME CE NU SI-AU FACUT TREABA PENTRU TIMPUL PIERDUT, IROSIT AL ADMINISTRATIEI LOCALE. NU CREZI DOMN' PUCHEANU?

  Raportează
 • postat de Galatean dezamagit Marți, 18 Iulie 2017 19:54 Link la comentariu
  1
  10

  Oare cand vor intelege oamenii din administratia acestui oras ca ceea ce fac nu duce decat la distrugerea lui. Tot tineretul pleaca incet incet. De ce ? Pentru ca nu sunt locuri de munca. Avem nevoie de proiecte de infrastructura serioase (centura, aeroport, un port performant, infractructura in oras, spital performant, invatamant performant, cat mai multe centre asemanatoare cladirii Parcului de Soft pentru cat mai multe domenii), care sa stimuleze marii investitori sa vina aici, sa investeasca, sa creeze locuri de munca, astfel incat lumea sa nu mai plece din acest oras. Parca suntem blestemati ... Esti incredibil !!! Merg cu autobuzul frecvent si nu vad decat pensionari. Continuand asa cred ca situatia din acest oras va fi din ce in ce mai dezastruoasa. Pe zi ce trece tot mai multi oameni capabili atat din punct de vedere fizic cat si intelectual tineri sau de varsta a doua pleaca din acest oras. Pacat de ceea ce era odata. Nu inteleg cum marile orase ale Romaniei pot si noi nu putem.

  Raportează
 • postat de Fonduri europene Marți, 18 Iulie 2017 14:06 Link la comentariu
  1
  26

  Cum naiba , orase , comune din tara asta (in special in vest) , pot sa acceseze fonduri europene , numai IMPOTENTII DIN PRIMARIA GALATI , nu pot sa faca lucrul asta ????

  Raportează
 • postat de Caţavencu Marți, 18 Iulie 2017 12:23 Link la comentariu
  2
  20

  Este important de precizat daca a inceput intr-adevar sa se incaseze aceste Redevente din start!
  La concesionarea de la Golf, e posibil ca firma care a negociat contractul sa castige mai mult decat redeventa numai daca taie si vinde tot lemnul din padurea de acolo! Apoi,.. bine mersi poate sa plece! Interesant, nu?...
  Problema principala e ca la ambele locatii trebuiau facute niste studii de impact, cu propuneri si dezbateri publice clare, pentru a alege cea mai buna varianta pentru oras si cetateni, nu pentru Primarie sau pentru anumite persoane interesate! Dar se pare ca Primarului nostru "nelegitim" nu-i plac dezbaterile transparente si reale, el fiind manipulat in continuare de doctrina mafioata a partidului care l-a propus! Asa a facut si cu termoficarea orasului de a iesit un haos de nedescris pe care il vom simti in perioada urmatoare!

  Raportează
 • postat de Lucian Marți, 18 Iulie 2017 11:06 Link la comentariu
  2
  16

  Oare cat va fi taxa de lansare la apa a unei barci de pe rampa care este in zona concesionata. Facem un pronostic.
  50 de lei.
  Nu inteleg de ce aceasta zona nu putea fi intretinuta de Gospodarire Urbana SRL. Din cate cunosc actualul port de ambarcatiuni este administrat de Gospodarire Urbana SRL. Ei nu stiu sa serveasca prajituri cu frisca.
  Sa nu creada cineva ca acolo va fi port de ambarcatiuni. In final orice concesiune se transforma in vanzare teren.

  Raportează
 • postat de Ce se castiga: Marți, 18 Iulie 2017 05:11 Link la comentariu
  2
  19

  Multumire sufleteasca, satisfactie spirituala, membrii de partid fericiti, ca bani...ioc !

  Raportează
 • postat de andrei tanase Marți, 18 Iulie 2017 03:55 Link la comentariu
  5
  15

  1250 lei/luna sunt prea multi bani pt o groapa cu padure! Mai bine o lasa asa primaria sa produca tantari in continuare!

  Raportează
 • postat de Gigi Luni, 17 Iulie 2017 21:28 Link la comentariu
  2
  22

  Ma borfasilor asta e vrajeala de 2 lei ,zero angajați

  Raportează
 • postat de Victor Luni, 17 Iulie 2017 20:37 Link la comentariu
  2
  25

  Un fiasco total. Nu s-a facut nici un studiu de impact. In acel golf inca se mai devarsa apele din drenul natural din valea Tiglinei. Panza freatica din Tiglina 1 a crescut alarmant de mult,tocmai ca drenul natural a fost stopat prin amenajarile si constructiile de dupa 90 ,din zona. Tiglina 1 se scufunda,dar autoritatile se fac ca ploua. Va fi un dezastru major,iar interesele sunt doar pentru niste milionari de carton si nicidecum pentru galatenii care raman treptat fara locuri de munca.

  Raportează
 • postat de macovei Luni, 17 Iulie 2017 20:24 Link la comentariu
  2
  20

  Sa se faca ceva in orasul asta mort.

  Sa fie lasati investitorii sa faca: Bazin Olimpic , Aqualand , Aventura Parc , Tiroliana , Telegondola , magazin Decathlon in Galati , plimbari cu vaporul pana la Tulcea, Sulina, Marea Neagra, Braila , Aeroport de mai mici dimensiuni care sa conecteze Galatiul de Cluj, Oradea , Bucuresti , Kogalniceanu , Pod peste Dunare.
  Daca primaria nu poate si nu are bani sa cheme si sa invite investitorii sa faca si sa fie lasati altfel orasul moare.

  Raportează
 • postat de Precizarea Luni, 17 Iulie 2017 20:16 Link la comentariu
  2
  17

  Redeventa se incaseaza din momentul in care s-a intrat pe plaja Dunarea la reabilitare sau din momentul in care se va porni efectiv afacerea? Ca daca e cazul din urma, atunci nu se va primi nimic. Fiindca cei de la Karan auanuntat ca vor sa dea Primaria in judecata pentru situatii din teren neconforme proiectului prezentat etc.
  Primarul trebuie neaparat sa precizeze daca se refera la sume deja intrate in plata sau avioane de cand va face plopul pere... Nu va lasati dusi cu vorba, cerem lamuriri clare!

  Raportează
 • postat de Este cusută cu ață albă...DNA Galați, mai există ? Luni, 17 Iulie 2017 20:10 Link la comentariu
  3
  23

  Puchene, Puchene...unde ai făcut strigarea pentru deschiderea licitației ? Prin holurile primăriei, prin biruri, pe malul Dunării ? Păi nu puteai face ,,strigarea'', printr-un ziar local, sau chiar național ? Dar cei de la armată, ți-au dat aprobare, că-i zonă strategică militară, port fluvial de rezervă militar, depozitele de muniție alături...și măcar, dacă tot o ținem în fezabilitate, ai deschis un carnet tehnic de fezabilitate , că tot vrei să deschizi un port privat, peste canalul de deversare a apei menajere și reziduale din oraș ? Dar cei de la Apele Române, sunt de acord ?

  Raportează
 • postat de Galati Luni, 17 Iulie 2017 18:30 Link la comentariu
  3
  24

  Auzi, cică terț susținător. Daca era atât de bun acest susținător, de ce nu a concesionat el direct. Probabil că cheltuielile și datoriile vor fi pe această firmă fantomă, iar profitul pe cealaltă. Apoi insolvență pe o firma fara patrimoniu și gata. Apoi, 1250 de lei redevența, cum a fost stabilită? S-au dus în depozit și au întrebat câtă chirie se plătește pe un chioșc. Probabil că la fel.
  De altfel, după cum zice primarul, se urmărește doar interesul cetățeanului.
  Revin și eu cu mesajul: DNA la Galați există?

  Apropo, construcția primăriei e și ea în termen. La fel și drumul de legătură din curtea poliției de frontieră. Așteptăm să vedem ce firme din acestea cu terțe părți implicate mai apar. Sigur ele vor rezolva.

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.