Ce promitea Ionuţ Pucheanu acum patru ani, când a fost ales primar

Ce promitea Ionuţ Pucheanu acum patru ani, când a fost ales primar
”Sper ca acesta să fie primul dintr-un lung şir de mandate”, spunea primarul Ionuţ Pucheanu, acum patru ani
Evaluaţi acest articol
(27 voturi)

"Cei care nu m-au votat nu au făcut decât să mă ambiţioneze ca în aceşti patru ani să le demonstrez că n-au făcut alegerea cea bună din prima şi, poate, a doua oară îi voi convinge să mă voteze. Sper ca acesta să fie primul mandat dintr-un lung şir", spunea Ionuţ Pucheanu, în noaptea de 5 spre 6 iunie 2016, când a devenit, prin voturile a 23.378 de cetăţeni din cei 97.877 care s-au prezentat la urne, primar al oraşului Galaţi.

Dacă pandemia nu ne-ar fi dat vieţile peste cap, probabil că acum ne-am fi pregătit de alegeri locale sau, cine ştie, poate că am fi analizat rezultatele voturilor. E greu de spus când vor avea loc alegerile locale din 2020, însă astăzi se împlinesc patru ani de la ultimul scrutin. Un scrutin în care doar 1.105 voturi (1,18 procente) au făcut diferenţa între primarul ales - Ionuţ Pucheanu şi primul perdant - Nicuşor Ciumacenco. Pentru a judeca mai bine cei patru ani de mandat, am considerat potrivit să vă prezentăm o altfel de retrospectivă.

O retrospectivă a primelor declaraţii făcute de proaspătul primar ales al Galaţiului, pe care să le judecaţi la rece, prin prisma celor patru ani de mandat.

Noaptea voturilor

"Trebuie să muncesc şi mai mult, să le arăt celor care au încredere în mine, dar şi celor care nu au încă suficientă încredere în mine, că au ales un primar destoinic. Un tânăr extrem de energic, care va demonstra că, după ce a plecat de pe locul 4, poate câştiga o primărie aflată în declin total şi să o aducă pe un loc pe care a fost cândva. Sper ca acesta să fie primul mandat dintr-un lung şir", declara Ionuţ Pucheanu, în noaptea numărării voturilor, atunci când PSD i-a sărbătorit victoria în stradă.

Ambiţii

Şi în noaptea alegerilor, şi la primirea certificatului de primar ales al Galaţiului, dar şi la depunerea jurământului, Pucheanu a ţinut să transmită acelaşi mesaj: "Mulţumesc cetăţenilor care mi-au dat girul, mulţumesc tuturor celor care au ieşit la vot. Cei care nu m-au votat nu au făcut altceva decât să mă ambiţioneze şi mai tare ca în aceşti patru ani să le demonstrez că n-au făcut alegerea cea bună din prima şi, poate, a doua oară îi voi convinge".

Priorităţile declarate

"Prima problemă pe care încercăm să o rezolvăm, şi sunt sigur că vom şi reuşi, este problema apei calde", spunea Pucheanu. Pe lista scurtă de priorităţi se mai aflau deszăpezirea oraşului şi luminile de sărbători. Iar prima descindere oficială a fost la… Plaja "Dunărea".

"Voi încerca să duc la bun sfârşit toate proiectele care au fost începute şi sunt viabile, evident, de către fosta administraţie. În rest, voi începe de mâine a-mi implementa marea majoritate a măsurilor pe care am promis că le voi lua în campania electorală. Oricum, o să îmi aduc aici pliantul cu care am mers în campanie, pentru a-mi fi de căpătâi în cei patru ani", ne mai spunea primarul.

Şi dacă tot am amintit de pliant, una dintre priorităţile trecute acolo era legată de crearea de noi locuri de muncă şi de necesitatea unui al doilea parc industrial, pe platforma siderurgică. "Dacă vom reuşi să umplem Parcul Industrial şi Zona Liberă, o opţiune de extindere este pe platforma siderurgică", ne preciza primarul.

Legat de posturile cheie din administraţia locală, Pucheanu mai declara că nu va aduce oameni din afara sistemului, ci le va da credit celor din linia a doua şi a treia, care ştiu cu ce se „mănâncă” administraţia publică.

În loc de concluzii

În primul interviu pe care Ionuţ Pucheanu ni l-a acordat în calitate de primar al Galaţiului, l-am întrebat dacă există un obiectiv pe care şi-a propus să-l realizeze până la sfârşitul mandatului şi de care să îi rămână legat numele.

Iată răspunsul: "Aş vrea ca peste patru ani să se poată spune cu tărie: «dom’le, copilul ăsta - aşa cum îmi spun unii - a avut stropul ăla de nebunie să creadă în el şi a fost într-atât de îndărătnic şi de încăpăţânat să arate că poate, încât Galaţiul acesta arată altfel». Am de gând să aduc în normalitate acest Galaţi. Vreau să desprăfuiesc oraşul, pentru că atât chipurile oamenilor, cât şi clădirile şi cam tot par aşa, în uşoare nuanţe de gri, iar oraşul acesta n-a fost niciodată atât de gri. Mai în glumă, mai în serios, i s-a spus oraşul roşu, dar haideţi să-i redăm culorile pe care le-a avut!".

Dacă realitatea a confirmat sau nu declaraţiile, rămâne să decideţi dumneavoastră.

 

Citit 5558 ori Ultima modificare Sâmbătă, 06 Iunie 2020 00:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.