Bani europeni pentru satul românesc

Bani europeni pentru satul românesc
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP) informează că s-a lansat sesiunea permanentă de depunere de proiecte pe măsura 421 - „Implementarea proiectelor de cooperare”. Prin aceste tipuri de proiecte se finanţează, printre altele, cheltuielile pentru pregătirea proiectelor de cooperare - organizare misiuni tehnice, întâlniri, seminarii, activităţi de traducere şi interpretare, multiplicare documente, cheltuieli de investiţii pentru implementarea proiectelor comune sau cheltuieli pentru proiecte comune de instruire. Suma nerambursabilă maximă care se poate obţine, prin intermediul Măsurii 421, este de 200.000 de euro. Per total, pentru implementarea acestei măsuri au fost alocaţi aproape 9 milioane de euro.

Informaţii suplimentare despre criteriile pe care trebuie să le îndeplinească un proiect eligibil puteţi găsi în Ghidul solicitantului, care este gratuit. Alte date puteţi obţine la sediul Oficiului Judeţean de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (OJPDRP), din strada Coşbuc, nr. 102, unde se depun şi proiectele.

Proiecte pe Măsura 123

Potrivit Agenţiei de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP, până pe 14 august se desfăşoară cea de-a 12-a sesiune de cereri de proiecte pe Măsura 123 - „Creşterea valorii adăugate a produselor agricole şi forestiere”. Suma nerambursabilă maximă care poate fi accesată ajunge la 3.000.000 de euro.

Ajutor de stat pentru dezvoltare regională

Tot până la jumătatea lunii august, potrivit Agenţiei de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP), se derulează cea de-a treia sesiune de depunere a proiectelor de finanţare pentru Schema de Ajutor de Stat N578/2009. Măsura este implementată pentru „Stimularea dezvoltării regionale prin realizarea de investiţii pentru procesarea produselor agricole şi forestiere în vederea obţinerii de produse neagricole”, iar suma maximă nerambursabilă care poate fi accesată ajunge la trei milioane de euro.

Citit 1507 ori Ultima modificare Miercuri, 25 Iulie 2012 21:54

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.