Cum se trăieşte la Pechea?

Cum se trăieşte la Pechea?
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Pechenilor nu le lipseşte încrederea în ei înşişi. Îşi apreciază vedetele şi nu renunţă la mândria de a fi cetăţeni ai comunei doar din cauză că printre ei mai sunt şi oameni de joasă speţă, care au ales să meargă apăsat pe drumul fărădelegii. Au păreri politice şi sunt de acord că deja la Pechea s-a trăit prea multă vreme fără apă curentă, canalizare şi gaz. Şi spun că vor vota pentru un nou primar. „Eu m-am născut în Pechea şi am trăit aici. Şi nu mi-e ruşine să o spun, când plec prin alte părţi. Multă vreme am lucrat la Galaţi. Sportivii noştri sunt cunoscuţi, dar nu numai ei ne reprezintă. Toţi contăm şi fiecare are după cum a şi muncit o viaţă, spun eu, pentru că deja sunt pensionar. Aş vrea să avem apă, canalizare şi gaz. De la oamenii politici, inclusiv de la primar, aştept acum să se ţină de cuvânt. Ştiu că vom alege alt primar şi o să mă duc la vot. Şi am mai auzit şi eu că pechenii ar fi oameni răi. Sunt şi din ăştia. Dar uitaţi-vă la mine: sunt eu om rău?” se întreabă Sandu Neagu, de 57 de ani.

„Deh, ai noştri sunt toţi. Şi pechenii buni şi cei răi. Oricum, răii nu prea mai fac probleme pe aici. Viaţa noastră e cam ca peste tot, iar marea problemă este că nu avem locuri de muncă. Eu am muncit la CFR, iar acum lucrez la pază. Când o fi, voi vota. Numai să nu uite aleşii de noi…”, ne-a declarat Liviu Tănase, 37 de ani.

„Au fost şi timpuri mai grele, când în comună se făcea scandal mare. Dar, de vreo câţiva ani, lucrurile s-au mai liniştit, aşa că viaţa este acum puţin mai bună. Acum, noaptea nu mai ies pe străzi decât tinerii care se duc sau vin de la discoteci, dar nu se mai iau la bătaie. În rest, cine îşi face, are. Eu mi-am tras apă, aşa că nu mai aştept nimic de la nimeni. Am trei copii şi un nepoţel, iar viaţa merge înainte aşa cum e. La alegeri mă duc, pentru că mă interesează cine iese primar”, a declarat Neculai Ionaşcu, de 62 de ani.

Citit 1952 ori Ultima modificare Miercuri, 19 Decembrie 2012 18:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.