Verificaţi ştampila medicului veterinar, la cumpărarea cărnii de miel!
Foto: Foto: Vasile Caburgan

Verificaţi ştampila medicului veterinar, la cumpărarea cărnii de miel!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Doar pentru că ne alegem carnea de miel pentru masa sărbătorească de Paşte din magazine, nu înseamnă că ar trebui să fim mai puţin atenţi la calitatea mărfii pe care o cumpărăm.

Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) din Galaţi a emis, în cursul săptămânii trecute, un comunicat prin intermediul căruia ne reaminteşte care sunt principalele însemne care ne indică faptul că o bucată de carne de miel a primit girul unui medic veterinar şi că nu ne vom pune sănătatea în pericol consumând-o.

Astfel, am aflat că ştampila de pe carnea mielului trebuie să fie ovală, cu dimensiunile: 6,5 cm lungime si 4,5 cm înălţime. În partea de sus a ştampilei, trebuie să existe un înscris cu ţara de origine (România cu majuscule sau codul ISO al ţării, RO), iar în centru, numărul de autorizare sanitar veterinară. În partea de jos a ştampilei trebuie să regăsim mărcile CE sau EC.

Literele folosite trebuie să aibă o înălţime de 0,8 cm, iar cifrele să fie de 1 cm.

„Carnea provenită de la animale din specia ovine sub 18 luni se marchează suplimentar cu o ştampila de formă rotundă cu diametrul de 3 cm, în care se inscrie cu majuscule "TO" (tineret ovin), aplicată lângă marca de sănătate", ne informeazîă DSVSA.

 

Citit 1506 ori Ultima modificare Miercuri, 01 Mai 2013 17:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.