Doar pentru că ne alegem carnea de miel pentru masa sărbătorească de Paşte din magazine, nu înseamnă că ar trebui să fim mai puţin atenţi la calitatea mărfii pe care o cumpărăm.
Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) din Galaţi a emis, în cursul săptămânii trecute, un comunicat prin intermediul căruia ne reaminteşte care sunt principalele însemne care ne indică faptul că o bucată de carne de miel a primit girul unui medic veterinar şi că nu ne vom pune sănătatea în pericol consumând-o.
Astfel, am aflat că ştampila de pe carnea mielului trebuie să fie ovală, cu dimensiunile: 6,5 cm lungime si 4,5 cm înălţime. În partea de sus a ştampilei, trebuie să existe un înscris cu ţara de origine (România cu majuscule sau codul ISO al ţării, RO), iar în centru, numărul de autorizare sanitar veterinară. În partea de jos a ştampilei trebuie să regăsim mărcile CE sau EC.
Literele folosite trebuie să aibă o înălţime de 0,8 cm, iar cifrele să fie de 1 cm.
„Carnea provenită de la animale din specia ovine sub 18 luni se marchează suplimentar cu o ştampila de formă rotundă cu diametrul de 3 cm, în care se inscrie cu majuscule "TO" (tineret ovin), aplicată lângă marca de sănătate", ne informeazîă DSVSA.