Francisco Manuel Braz Fernandes, Doctor Honoris Causa al Universităţii „Dunărea de Jos”

Francisco Manuel Braz Fernandes, Doctor Honoris Causa al Universităţii „Dunărea de Jos”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Profesorul portughez Francisco Manuel Braz Fernandes, de la Facultatea de Ştiinţe şi Tehnologii, Universitatea NOVA din Lisabona, a primit, joi, titlul de „Doctor Honoris Causa” din partea Universităţii „Dunărea de Jos”.

Titlul este o încununare a relaţiei speciale de colaborare dintre facultăţile de metalurgie şi ştiinţa materialelor din Galaţi şi Lisabona.

Profesorul Fernandes este un vechi colaborator al Facultăţii de Metalurgie şi Ştiinţa Materialelor, un număr important de cadre didactice şi studenţi de aici realizând lucrări de cercetare în colaborare sau sub îndrumarea acestuia. Domnia sa a contribuit decisiv la implementarea în cadrul Facultăţii de Metalurgie de la Galaţi a cercetărilor în domeniul Materialelor avansate cu memoria formei, a dezvoltării şi caracterizării materialelor nanostructurate, după cum remarca în „Laudatio”, prof. dr. Mirela Praisler, prorector al „Dunării de Jos”.

„Mulţumesc membrilor comitetului care a decis acordarea acestui titlu. E o adevărată plăcere să primesc distincţia care onorează lunga colaborare dintre universitatea pe care o reprezint şi cea din Galaţi”, a spus, în cadrul ceremoniei, prof. dr. Francisco Manuel Braz Fernandes.

Citit 1325 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.