Mătcaşii au piaţă în Galaţi

Mătcaşii au  piaţă în Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* „Vom aduce zilele astea de toate, de la roşii şi castraveţi până la păstârnac, la preţuri foarte bune” * Autoservire – alegeţi numai ce vă place * În plus, dacă veniţi în piaţă, o să vă umpleţi sacoşa sub privirile atente ale primarului Dumitru Nicolae, ale preşedintelui Consiliului Judeţului, Eugen Chebac, ale senatorului Gheorghe Saghian şi ale deputatului Dan Nica * Aşa, ca să nu vă fie urât singuri, la cumpărături! *

Începând de ieri nu trebuie să mai bateţi cei aproape 90 de kilometri până la Matca, numai ca să vă cumpăraţi legume direct de la producător. Asta pentru că producătorii (circa 200 la număr) sunt cei care vin la dumneavoastră.

Îi găsiţi într-un spaţiu numit „Paradisul legumelor  mătcaşilor”, în spatele halei de zarzavaturi a Pieţei Centrale.

Şi dacă marţi dimineaţă doar câteva standuri erau încărcate de legume, acest lucru se va schimba în bine în mai puţin de o săptămână, ne-a declarat directorul executiv al cooperativei „Paradisul Legumelor Mătcaşilor”, Mircea Croitoru. 

Cum vă place

„Peste câteva zile o să avem aici tot ceea ce ţine de cultura noastră de legume – de la roşii şi castraveţi până la păstârnac. Şi vrem să funcţionăm pe regim de autoservire, exact cum e la supermarket”.

„Numai că aici vor fi exclusiv legume de Matca. Adică omul intră, îşi ia o pungă, îşi alege singur legumele care îi plac, apoi merge la casă şi le plăteşte”, mai spune Mircea Croitoru.  

Ieri, un kilogram de dovlecei costa 3 lei, unul de castraveţi mari şi frumoşi 2,5 lei, iar unul de vinete ajungea la 6,5 lei. Varza făcea 2 lei.

„Şi staţi liniştiţi, că nu toţi comercianţii din piaţă care spun că vând legume de Matca sunt de la noi. Unii le cumpără într-adevăr de la Matca şi după aceea le dau mai scump”, ne-a spus preşedintele de la „Paradisul legumelor mătcaşilor”, Ionel Pohrib.

La cumpărături cu mai-marii urbei

Cel puţin deocamdată, atunci când pipăiţi o vânătă sau întoarceţi pe toate părţile o căpăţână de varză, o faceţi sub privirile aprobatoare ale primarului Dumitru Nicolae, sau ale preşedintelui CJ Eugen Chebac (peste a cărui aparenţă s-a insinuat un întrerupător buclucaş).

Din acelaşi tablou vă privesc şi senatorul Gheorghe Saghian, dar şi deputatul Dan Nica. Chiar din centrul grupului se uită la dumneavoastră cu ochi buni Ionel Pohrib, fost primar de Matca.

În ciuda iniţiativei comerciale serioase, tabloul poate fi un bun prilej de glume pentru cârcotaşii care vor găsi valenţe politice alăturării imaginii politicienilor din opoziţie cu denumirea „paradisul legumelor”… 

Recunoaştem că nu ne-ar părea rău deloc dacă în magazin ar apărea şi un tablou al producătorilor, ca să ştim cine le-a purtat de grijă bunătăţilor pe care le vom cumpăra.

Vom vedea, în săptămânile care vin, cum vor primii gălăţenii oferta mătcaşilor.

Citit 2587 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.