Pensionarii reacţionează la decizia Curţii Constituţionale

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Imediat după mediatizarea deciziei Curţii Constituţionale, am luat legătura cu reprezentanţii asociaţiilor de pensionari din Galaţi, pentru a le afla opinia.

Liderul Asociaţiei Pensionarilor 2007, Constantin Ciucă, a declarat că va rămâne, totuşi, până la căderea serii, în greva foamei, „pentru că aşa am decis dimineaţă. Suntem bucuroşi de decizia Curţii Constituţionale, dar, totodată, suntem trişti pentru perspectiva reducerilor la celelalte categorii – la bugetari, la şomeri etc. Noi vom continua să fim alături de cei afectaţi de legile austerităţii, deşi am remarcat cu tristeţe că atunci când noi, pensionarii, ieşim în stradă, nu este nici un bugetar alături de noi”.

Preşedintele Asociaţiei Europensionarilor din Galaţi, Cristea Toader, a declarat că va continua seria acţiunilor de protest, pentru obţinerea celorlalte drepturi.

„Nu consider că am de ce să mă bucur de decizia Curţii Constituţionale, pentru că nu a făcut altceva decât să confirme un drept al nostru, cel de primire a pensiei. Noi vom lupta mai departe pentru ca punctul de pensie să crească, pentru grupele de muncă, pentru a se elimina coplata în sistemul sanitar… Dar eu mă aştept la ce e mai rău”, a spus Cristea Toader.

Şi preşedintele Alianţei Pensionarilor pentru Conciliere Galaţi, Vasile Panţuş, a ţinut să mulţumească „Curţii Constituţionale pentru decizie”, precizând că deja primise din partea guvernului semnale că pensiile nu se vor tăia.

Citit 744 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.