Parcul de lângă strada Levaditi, devastat şi periculos pentru cei mici

Parcul de lângă strada Levaditi, devastat şi periculos pentru cei mici
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ştefan Bădiţă (23 de ani, student la Administraţie Publică), ne-a semnalat mai multe probleme, dintre care una legată de parcul de joacă pentru copii de pe strada Constantin Levaditi, din faţa blocului Bujor 5: „Mai mereu leagănele se strică, Primăria le repară, dar într-o săptămână sunt vandalizate din nou”, afirmă tânărul, care vine şi cu posibile soluţii. „Propun amplasarea unui chioşc de pază în care să stea măcar pe timpul nopţii un reprezentant al Poliţiei Locale sau reamplasarea parcului, aşa cum a fost iniţial, în spatele blocului Nufăr 3, pentru că aici unde este acum e prea aproape de stradă, iar copiii pot fugi într-o secundă în faţa maşinilor. Dacă nu, măcar în dreptul intrărilor în parcuri să se amplaseze o protecţie care să-i împiedice pe copii să iasă în stradă”.

O propunere pentru Transurb

Şi mai vine Ştefan Bădiţă cu o propunere ce merită analizată: să fie prelungite traseele 9 sau 104, pentru că pe strada Levaditi nu circulă nici un mijloc de transport în comun, astfel încât locuitorii din zonă să nu mai fie nevoiţi să meargă kilometri întregi fie până la capătul actual al traseului 9, fie până la Complexul Siret, unde vin autobuzele 19 şi 20.

„Nu suntem în comuna Galaţi”

„În spatele blocurilor de pe strada Levaditi sunt grădini ale locatarilor unde aceştia cresc porci, găini, curci, câini, e fix ca la ţară. Trăim în oraş, totuşi, nu suntem în comuna Galaţi!”, afirmă Ştefan Bădiţă.

Cât despre aspectul estetic, tânărul propune uniformizarea gardurilor vii, „uniformizarea întregului oraş, pentru că aşa cum e acum e o debandadă totală”, dar şi „demolarea tuturor chioşcurilor care au muşcat din spaţiul verde, în zona  fostului complex Continental. Nu spun că oamenii care au buticuri nu ar trebui să-şi câştige o pâine, dar trebuie valorificate aceste complexuri semifuncţionale, cu unele spaţii neînchiriate, cum e cel de deasupra hipermarketului Billa 3.    

Ce facem cu câinii maidanezi?

Cu privire la câinii fără stăpân, Ştefan Bădiţă propune o soluţie pe care a văzut-o la Sibiu: „Să fie luaţi toţi de pe stradă şi sterilizaţi. Cei tineri, să fie daţi în adopţie, cei bătrâni, bolnavi sau agresivi să fie eutanasiaţi sau găsită o soluţie să fie duşi la stâni, sau undeva unde agresivitatea lor să poată fi folosită în scop benefic. Adopţia trebuie făcută astfel încât să poată fi monitorizaţi ulterior, ca să nu ajungă din nou în stradă”.

Citit 2116 ori Ultima modificare Duminică, 09 Iunie 2013 17:27

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.