Parcul de lângă strada Levaditi, devastat şi periculos pentru cei mici

Parcul de lângă strada Levaditi, devastat şi periculos pentru cei mici
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ştefan Bădiţă (23 de ani, student la Administraţie Publică), ne-a semnalat mai multe probleme, dintre care una legată de parcul de joacă pentru copii de pe strada Constantin Levaditi, din faţa blocului Bujor 5: „Mai mereu leagănele se strică, Primăria le repară, dar într-o săptămână sunt vandalizate din nou”, afirmă tânărul, care vine şi cu posibile soluţii. „Propun amplasarea unui chioşc de pază în care să stea măcar pe timpul nopţii un reprezentant al Poliţiei Locale sau reamplasarea parcului, aşa cum a fost iniţial, în spatele blocului Nufăr 3, pentru că aici unde este acum e prea aproape de stradă, iar copiii pot fugi într-o secundă în faţa maşinilor. Dacă nu, măcar în dreptul intrărilor în parcuri să se amplaseze o protecţie care să-i împiedice pe copii să iasă în stradă”.

O propunere pentru Transurb

Şi mai vine Ştefan Bădiţă cu o propunere ce merită analizată: să fie prelungite traseele 9 sau 104, pentru că pe strada Levaditi nu circulă nici un mijloc de transport în comun, astfel încât locuitorii din zonă să nu mai fie nevoiţi să meargă kilometri întregi fie până la capătul actual al traseului 9, fie până la Complexul Siret, unde vin autobuzele 19 şi 20.

„Nu suntem în comuna Galaţi”

„În spatele blocurilor de pe strada Levaditi sunt grădini ale locatarilor unde aceştia cresc porci, găini, curci, câini, e fix ca la ţară. Trăim în oraş, totuşi, nu suntem în comuna Galaţi!”, afirmă Ştefan Bădiţă.
Cât despre aspectul estetic, tânărul propune uniformizarea gardurilor vii, „uniformizarea întregului oraş, pentru că aşa cum e acum e o debandadă totală”, dar şi „demolarea tuturor chioşcurilor care au muşcat din spaţiul verde, în zona  fostului complex Continental. Nu spun că oamenii care au buticuri nu ar trebui să-şi câştige o pâine, dar trebuie valorificate aceste complexuri semifuncţionale, cu unele spaţii neînchiriate, cum e cel de deasupra hipermarketului Billa 3.    

Ce facem cu câinii maidanezi?

Cu privire la câinii fără stăpân, Ştefan Bădiţă propune o soluţie pe care a văzut-o la Sibiu: „Să fie luaţi toţi de pe stradă şi sterilizaţi. Cei tineri, să fie daţi în adopţie, cei bătrâni, bolnavi sau agresivi să fie eutanasiaţi sau găsită o soluţie să fie duşi la stâni, sau undeva unde agresivitatea lor să poată fi folosită în scop benefic. Adopţia trebuie făcută astfel încât să poată fi monitorizaţi ulterior, ca să nu ajungă din nou în stradă”.

Citit 1975 ori Ultima modificare Duminică, 09 Iunie 2013 17:27

4 comentarii

 • postat de Camere de supraveghere la secțiile de poliție la Ofițerul de Serviciu pe cartiere, altă soluție nu-i !!!
  Luni, 10 Iunie 2013 16:12
  Facem supraveghere video pe elevii ce îți dau ''bacul'' de parcă sunt infractori, iar pe străzile orașului nu avem nici-o cameră de supraveghere, unde infracționalitatea este în creștere, chiar și prin violență. Dacă tot nu avem poliție pe stradă, fie zi, fie noapte mai ales, puneți fraților camere de supraveghere cu supraveghere pe monitor ca ofițerul de serviciu de prin secții de poliție ce tot se plictisește prin camera aia de serviciu uitându-se pe pereți.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Vali
  Luni, 10 Iunie 2013 12:45
  1. Parcurile vor fi mai putin vandalizate doar atunci cand vor beneficia de supraveghere video iar politia locala isi va face treaba cu amenzi si patrulari (ca in tarile civilizate)
  2. adevarul e ca acea strada chiar ar merita un mijloc de transport dar cu conditia sa nu se mai parcheze pe carosabil si trotuar ca altfel facem mai mult rau decat bine,
  3. problema cainilor e extrem de stringenta in tot orasul si luna de luna apar noi si noi maidanezi asa ca daca nu se ia urgent o masura drastica vom ajunge sa latram si noi de la atatea muscaturi
  4. daca vii si vezi hectarul de solarii din spatele scolii 22 din M19 ai sa ii privesti cu mai multa ingaduinta pe cei ce cresc gaini in spatele blocului :)
  0
  0
  Raportează
 • postat de Marius
  Luni, 10 Iunie 2013 12:26
  Vino in M19,langa Sectia de Politie 3 sa vezi cum arata parcul facut anul trecut
  0
  0
  Raportează
 • postat de eu
  Luni, 10 Iunie 2013 12:16
  faci praf cumetre !
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.