Plătitori de TAXE din CENTRUL Galaţiului uitaţi de AUTORITĂŢI
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Plătitori de TAXE din CENTRUL Galaţiului uitaţi de AUTORITĂŢI
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Locuitorii de pe strada Nicolae Bălcescu, numărul 3, se luptă de ani de zile să îşi facă auzite doleanţele, însă nimeni nu pare să îi asculte


Aleea din spatele librăriei Lumina, deşi este, practic, exact în buricul târgului, arată de parcă ar fi fost circulată cu tancurile şi nu cu maşinile, iar cei care locuiesc acolo nu îşi mai permit să scoată bani din propriile buzunare pentru asfaltare sau cimentuire.

Gropi şi pericol de surpare

Noi am fost acolo şi am discutat cu oamenii, care speră că astfel cineva îi va băga în seamă. Domnul Nicu locuieşte acolo din 1995 şi spune că, în decursul a 19 ani, cartierul s-a schimbat din temelii. „Când m-am mutat cu familia aici, era foarte mult spaţiu. Plus că arăta şi altfel, nu erau gropi, nu mă temeam că s-ar putea să calc într-o groapă şi să mă lovesc. Nici nu mai zic cum arată curtea atunci când plouă.”, ne-a spus gălăţeanul.

Oamenii dau vina şi pe autorităţi, dar şi pe cei care şi-au deschis mici magazine în zonă. „Aici, la intrarea pe alee, s-a săpat acum vreo doi ani ca să se lucreze la nişte conducte. Au săpat şi au acoperit groapa cu pământ, iar acum arată mai rău ca la sate”, ne-a mai spus un cetăţean.

În preajma garajelor de pe alee, pământul a început să se lase, iar acum cei din zonă aşteaptă să se surpe de tot terenul, ca cineva să ia atitudine.

„Nu pot intra nici pompierii aici…!”

Intrarea pe alee este una destul de îngustă, iar în cazul unui incendiu, maşinile de pompieri s-ar lupta mai mult cu accesul în zonă decât cu stingerea flăcărilor. „Am avut un mic incendiu acum câţiva ani aici, dar noroc că ne-am mobilizat repede şi am stins flăcările cum am putut. Pompierii, chiar dacă reuşesc să intre aici, nu au un hidrant, nu au nimic de unde să ia apă la o presiune bună”, ne-a spus Stan Gheorghe.

Şi nu doar intrarea este un impediment pentru astfel de intervenţii. Numărul mare de maşini din zonă, dar şi spaţiul mic de pe alee ar face imposibile manevrele unei autospeciale. „Sunt aici câteva garaje care încurcă rău de tot zona. Dacă tot se dărâmă garajele prin oraş, de ce nu vine cineva să facă asta şi aici?”, ne-a mai spus dl. Nicu.

Accesul în canalizare – anevoios!

Problemele legate de starea aleii nu sunt singurele pe care le au cei care locuiesc în zonă. Ei se plâng şi de faptul că accesul în canalizare, în cazul unei defecţiuni, este greu de obţinut, din cauza librăriei. „Clădirea asta, a librăriei, e foarte prost pusă. Doamne fereşte să se spargă vreo ţeavă, că trebuie săpată toată aleea de intrare ca să se remedieze problema.”, ne-a mai spus o locatară. Tot librăria este în centrul atenţiei şi iarna, când angajaţii care deszăpezesc aruncă tot omătul pe calea de acces. „Aici nu a intrat vreodată vola să dea zăpada, dar nu ne plângem de asta. Muncim la lopată, nu e problemă. Însă când noi muncim să dăm zăpada şi alţii ne-o aruncă înapoi, atunci este lipsă de respect.”, s-a plâns dl. Nicu.

La această adresă locuiesc 12 familii şi au ajuns să considere acea alee un cartier într-un cartier. O enclavă în adevăratul sens al cuvântului. Problemele sunt multe, însă cel puţin până acum, oamenii au rămas doar cu vorbe şi promisiuni. „Am mai fost pe la primărie, am făcut sesizări. Taxele ni le plătim, însă tot ce primim sunt promisiuni…”, ne-a spus o doamnă care locuieşte de peste 40 de ani în zonă.

 

Citit 1300 ori Ultima modificare Luni, 17 Noiembrie 2014 18:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.