Pușcărie pentru falsificarea certificatelor COVID-19

Pușcărie pentru falsificarea certificatelor COVID-19
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Anchetatorii au în lucru 362 de dosare penale în care sunt cercetate 850 de persoane pentru eliberarea de certificate COVID false, conform ministrului interimar de Interne Lucian Bode. "Toți cei care vor mai încerca să obțină adeverințe de vaccinare sau certificate verzi false vor merge la închisoare", a susținut ministrul de Interne.

"Am văzut foarte mulţi români - când vorbesc de sute, în opinia mea sunt foarte mulţi - care apelează la certificate de vaccinare false, avem în acest moment 362 de dosare penale în lucru, 850 de persoane cercetate pentru teste PCR false, pentru certificate COVID false, pentru adeverinţe de vaccinare false. Le transmit tuturor, atât celor care facilitează obţinerea acestor documente false, cât şi celor care cred că beneficiază de aceste certificate false, de aceste adeverinţe false, că toţi vor ajunge în puşcărie", a mai precizat Lucian Bode.

El crede că numărul infracțiunilor de acest fel va fi în scădere după apariția primelor condamnări: "Sunt oameni care sunt reţinuţi, sunt oameni care sunt cercetaţi sub control judiciar, dar sunt convins că apetitul pentru o astfel de practică va scădea în momentul în care vor veni şi condamnări".

Citit 3040 ori Ultima modificare Luni, 18 Octombrie 2021 17:32

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.