Ludovic Orban: Bugetul este, practic, al „Guvernului Ciolacu”

Ludovic Orban: Bugetul este, practic, al „Guvernului Ciolacu”
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Ludovic Orban, președintele Partidului Forța Dreptei, critică bugetul de stat pe anul 2023 aprobat miercuri în Parlament și spune că premierul "Ciucă s-a predat" în fața liderului PSD, Marcel Ciolacu.

"Ciucă s-a predat. Chiar înainte de rocadă. Încă de la elaborarea și adoptarea bugetului de stat pe 2023. Nici măcar nu a venit în Parlament să prezinte legea bugetului de stat și legea bugetului asigurărilor sociale de stat, deși este o cutumă ca premierul să fie cel care prezintă bugetul (doar premierul Viorica Dăncilă a mai absentat de la susținerea bugetului în Parlament). L-a lăsat pe ministrul pesedist al finanțelor, Câciu. A venit doar la votul final și a votat ca orice parlamentar", a scris Ludovic Orban, joi, pe Facebook.

"Bugetul este construit pe o creștere a fiscalității pentru companii, microîntreprinderi, profesii liberale, persoane care câștigă venituri din activități independente, angajați cu contract part-time. Ministerele economice care oferă suportul dezvoltării, creșterii economice, sunt subfinanțate. (…) Și bugetul asigurărilor sociale, care a acordat o creștere a punctului de pensie mult sub rata inflației și sub creșterea economică, pare anume construit pentru a permite o creștere mai mare anul viitor, când Ciolacu se pregătește să fie premier", a mai precizat Ludovic Orban.

"Am încercat prin 48 de amendamente serioase, de substanță, să mai salvăm ceva din acest buget, dar monstruoasa coaliție ne-a respins pe bandă rulantă toate propunerile, fără niciun argument. Ca atare, am votat cu năduf contra acestui buget. Așa cum voi vota și contra unui eventual cabinet Ciolacu", a conchis liderul Forța Dreptei.

Citit 464 ori Ultima modificare Joi, 15 Decembrie 2022 19:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.