Ada Milea, spectacol-concert cu actorii nemţeni

Ada Milea, spectacol-concert cu actorii nemţeni
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Astăzi, 10 octombrie, de la ora 19,00, în Sala Mare a Teatrului „Fani Tardini”, în Gala Naţională a Comediei vom avea parte de un spectacol-concert de excepţie! Ar fi suficiente doar două cuvinte: Ada Milea!

Teatrul Tineretului din Piatra Neamţ, cunoscut pentru istoria sa de energie şi entuziasm în montări care au rămas memorabile, vine acum cu spectacolul „Visătorul”, după Ian McEwan – foarte cunoscut scenarist  şi romancier britanic – , chiar în regia Adei Milea. Dramatizarea a fost făcută de actriţa şi scriitoarea – cu piese de teatru şi un roman –  Antoaneta Zaharia (la „Odeon”, ea a jucat, printre altele, în tulburătorul spectacol „De ce fierbe copilul în mămăligă”, un rol pentru care cucerea Premiul pentru cea mai bună actriţă la Festivalul de Teatru de la Piatra Neamţ), iar Dana Crăciun semnează traducerea. Scenografia este creată de Alina Herescu, scenograf la Naţionalul Bucureştrean – a lucrat şi la „De ce fierbe copilul…– , iar despre ea  criticul de teatru şi dramaturgul Mihaela Michailov afirma că ”reuşeste „lichiditatea” costumelor”. Artist freelancer – remarcabil regizor de animaţie, scenarist şi ilustrator – Paul Mureşan a creat desenele şi animaţia spectacolului. În distribuţie apar Emanuel Becheru, Corina Grigoraş, Nora Covali, Rareş Pîrlog, Gina Gulai, Maria Hibovski, Cătălina Ieşanu şi copiii Cătălina Bălălău, Andrei Merchea Zapotoţki, Dragoş Ionescu, Valentin Florea.

„Într-o lume în care suntem învăţaţi de mici că trebuie să fim mereu „numărul 1“, că trebuie să respectăm regulile rutinei zilnice, un copil îndrăzneşte să îmbogăţească această realitate cu vise năstruşnice, cu personaje fabuloase şi întâmplări neaşteptate. În aventurile sale fantastice, zecile de păpuşi ale surorii sale mai mici iau în stăpânire spaţiul casei, iar motanul bătrân al familiei are ascuns în blană un fermoar fermecat, prin care se deschide o altă lume.

Un spectacol-concert, în care orice sunet poate deveni muzică, iar visele devin la fel de importante ca faptele reale„ – consemna toamna trecută, după premieră, revista de teatru „Yorick”.

Ada Milea a compus muzică pentru foarte multe spectacole pentru scene din ţară şi din străinătate, a concertat la noi, în Europa şi în SUA, a scos remarcabile albume muzicale şi este câştigătoarea a două premii UNITER: „Premiul Criticii” şi în „Premiul pentru muzică de teatru “.

Citit 1302 ori Ultima modificare Marți, 09 Octombrie 2018 20:17

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.