Peter Pan de la Gulliver, invitat în festivalul internaţional Ţăndărică

Peter Pan de la Gulliver, invitat în festivalul internaţional Ţăndărică
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Săptămâna aceasta, Teatrul "Gulliver", cu spectacolul "Peter Pan", a participat la Festivalul Internaţional al Teatrului Contemporan de Animaţie "Impuls", organizat de Teatrul de Animaţie "Ţăndărică" din Bucureşti. Spectacolul gălăţean concurează pentru premiile festivalului, alături de trupe din China, Danemarca, Franţa, Germania, Grecia, Israel, Italia şi România.

Anul trecut, teatrul gălăţean a fost cel care a deschis festivalul, "cel mai important festival de teatru de animație din România" (afirma jurnalul.ro), cu spectacolul "Frumoasa şi bestia". Pentru acest spectacol şi un altul montat la Ţăndărică, regizorul Cristian Pepino a obţinut, din nou, Premiul pentru Regie. Având în vedere reuşita lui "Peter Pan", ne aşteptăm şi anul acesta la premii.

Citându-i pe organizatorii festivalului-concurs, echipa gălăţeană ne-a informat că acesta este "strict profesional, dedicat publicului din toate categoriile de vârstă, unde sunt consolidate şi promovate tendinţele contemporane ale teatrului vizual şi de animaţie din ţară şi din străinătate. Alături de sfera internaţională, participarea naţională este una consistentă, fiind selectate cele mai bune producţii din stagiunea curentă ale teatrelor de profil din România". Deci, selecţia pentru concurs reprezintă deja un premiu în sine!

"Povestea lui Peter Pan, recent montată la Galaţi, a stârnit deja un interes sporit şi reacţii dintre cele mai neaşteptate din partea copiilor, care interacţionează neîngrădit cu tot ceea ce se întâmplă pe scenă", mai spun păpuşarii gălăţeni, adăugând: "Regizorul Brancu a dat o notă sensibilă şi delicată poveştii, care are momente ce poate emoţiona până şi cel mai încruntat adult". O distribuţie numeroase, o atmosferă fermecătoare: păpuşi, decoruri, muzică, totul este special! Baftă trupei noastre!

Citit 1086 ori Ultima modificare Vineri, 30 Noiembrie 2018 17:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.