Maraton de poezie

Maraton de poezie
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Antares. "Ne-am adunat să ne bucurăm de poezie şi de muzică şi să vorbim despre noi. Poezia este personajul principal al serii", a spus, în deschiderea "spectacolului maraton" cu titlul "Primăvara lirică danubiană", animatorul evenimentului, cunoscutul poet Adrian Suciu.

Organizat, în seara de 19 aprilie, la Cafeneaua "Seven" - Hotel "Faleza", cu vedere spre Dunăre, maratonul care s-a prelungit apoi în noapte cu un taifas poetic la Hanul "Izvor", în inima Portului, a dat adunarea unor condeie venite din Bucureşti, Reşiţa, Brăila, Deva, dar şi din Galaţi.

Evenimentul de poezie şi de muzică "grea", de pian, pe săturate, a fost creat de către Filiala Sud-Est a Uniunii Scriitorilor din România (USR) şi de Fundaţia Culturală Antares. Preşedintele fundaţiei, director al revistei de cultură cu acelaşi nume, ce apare sub egida USR, în acelaşi timp fondator şi preşedinte al Filialei S-E a USR (cu membri din Galaţi şi Brăila, dar şi din ţară, inclusiv din Capitală), poetul Corneliu Antoniu, a fost gazda prietenoasă a manifestării. Au recitat din lirica proprie, dintre gălăţeni, poeta de forţă Ruxandra Anton, Luminiţa Potârniche, cu patetismul său frumos, mereu neaşteptata Simona Toma, lirica  măsurată Sanda Panait - acum strămutată în Capitală, emoţionantul Darie Lăzărescu, gălăţean trăitor la Brăila, Corneliu Antoniu, cu vers foarte clasic de această dată. Dintre oaspeţi, reşiţeanul Costel Stan, filosoful şi bizantinologul Octavian Rudeanu, poet coborât de la Deva, Lucian Vasilescu, un nume extrem de publicat, fost redactor la revista "Cartea" a Editurii Nemira şi la "Evenimentul zilei".

Adrian Suciu, "poet de mare modernitate", după prezentarea făcută de Antoniu, a reuşit performanţa să întreţină publicul, să facă momente de legătură, să facă glume şi să filmeze în acelaşi timp totul! Poetul a înfiinţat la Cluj "Direcţia 9", asociaţie care a susţinut şi ultimul volum al poetei noastre Simona Toma. În public, i-am remarcat pe prozatorul Ion Avram şi pe plasticianul Tudor Şerban.

Ne-a delectat cu lucrări clasice, la pian, un elev din clasa a IX-a, delicatul Florin Lupoaie, care, de la cinci ani, a învăţat să cânte, "ca hobby", deşi este elev (bun) la Colegiul Naţional "C. Negri", nu la vreo şcoală de arte!

Citit 1413 ori Ultima modificare Vineri, 03 Mai 2019 03:39

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.