Audiențe impresionante pentru „The Last of Us”

Audiențe impresionante pentru „The Last of Us”
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Penultimul episod al serialului de televiziune "The Last of Us", difuzat duminică seară în Statele Unite, a înregistrat o cotă de audienţă impresionantă, fiind vizionat de 8,7 milioane de telespectatori, informează revista Variety, citată de Agerpres.

Aceste cifre indică o creştere liniară de audienţă pentru postul prin cablu HBO în combinaţie cu difuzările în streaming pe platforma HBO Max pentru premierele fiecărui episod. Cei 8,1 milioane de telespectatori care au urmărit episodul 8, intitulat "When We Are In Need", au contribuit la o creştere cu 74% a audienţei în raport cu primul episod al serialului, care a fost vizionat de 4,7 milioane de persoane.

Adaptat pe baza popularului joc video omonim creat pentru consola PlayStation, serialul "The Last of Us" a fost un succes imediat pentru HBO atunci când a avut premiera în luna ianuarie. Audienţa primului episod a ocupat locul al doilea în clasamentul celor mai bune debuturi lansate de acest post TV în ultimul deceniu, fiind depăşită doar de cea obţinută de "House of the Dragon", serialul prequel al faimosului "Game of Thrones".

Ţinând cont de creşterea continuă a cotei sale de audienţă, "The Last of Us" are toate şansele să stabilească un nou vârf de popularitate după difuzarea episodului 9, care va încheia primul său sezon. Deşi ar putea să piardă câţiva telespectatori din cauza celei de-a 95-a ediţii a galei premiilor Oscar, ce va fi difuzată de postul ABC la ora la care episodul 9 va avea premiera pe HBO şi pe HBO Max, acest lucru ar putea să nu stânjenească prea mult succesul de care se bucură "The Last of Us". Merită notat faptul că episodul 4 a înregistrat o cotă solidă de audienţă, de 7,4 milioane de telespectatori, deşi a fost difuzat la aceeaşi oră la care avea loc gala premiilor Grammy. 

Citit 648 ori Ultima modificare Marți, 07 Martie 2023 14:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.