Expoziţie din pură întâmplare

Expoziţie din pură întâmplare
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Joi seară, la sala „Nicolae Mantu” a Galeriilor de Artă de lângă fostul Modern s-a deschis, din pură întâmplare, o expoziţie de pictură, sculptură, grafică şi instalaţie.

Cel puţin aşa au prezentat „Salonul de toamnă” atât reprezentanţii Filialei locale a Uniunii Artiştilor Plastici din România (UAPR), cât şi criticul de artă Mariana Tomozei Cocoş. Niciunul dintre aceştia nu a ascuns faptul că se află în faţa unei expoziţii „accidentale”, pregătită din scurt, deoarece un coleg şi-a amânat personala planificată în această perioadă la Galerie.

„Expoziţia e, totuşi, bogată şi, în plus, demonstrează creativitate, atât din punct de vedere artistic, cât şi din punct de vedere organizatoric”, a menţionat criticul de artă.

Vicepreşedinte al filialei gălăţene a UAPR, artistul plastic Gheorghe Andreescu, a venit cu o propunere: aceea de a iniţia o serie de saloane pe tehnici (sculptură, grafică sau pictură), care ar rezolva problema organizării spaţiale în galerie, dar i-ar îndemna pe artiştii gălăţeni să-şi diversifice şi creaţia proprie.

Citit 468 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.