Scriitorii gălăţeni au sediu… la Brăila

Scriitorii gălăţeni au sediu… la Brăila
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* O casă de vacanţă îi aşteaptă la Buzău * Galaţiul le oferă… promisiuni * 47 de scriitori gălăţeni şi brăileni, în Uniune

Filiala Galaţi-Brăila a Uniunii Scriitorilor din România a devenit definitivă, din momentul în care a trecut de 51 de membri. Deşi între timp au plecat patru  membri pe la alte filiale din ţară, au intrat acum cinci.

Şi, oricum,  odată pragul de 51 atins, chiar dacă se mai pleacă în alte părţi sau, Doamne fereşte, pe lumea ailaltă, filiala va rămâne! – a anunţat preşedintele filialei, Corneliu Antoniu, la şedinţa de miercuri a acesteia.

Acum, la cei 42 de membri (au fost prezenţi 26) s-au adăugat încă cinci noi membri, care au fost invitaţi să-şi primească în cadru festiv carnetele la şedinţa desfăşurată elegant, la Muzeul Casa Cuza.

Cinci noi membri

Cei cinci nou intraţi în Uniune sunt, în ordinea în care au fost anunţaţi,  gălăţenii Stela Iorga, Adi Secară, Virgil Costiuc, Sanda Panait şi  buzoianul Gheorghe Petcu, ultimii doi nereuşind să ajungă la şedinţă.

Sediu cerut şi primit rapid!

Dar nu la Galaţi, unde sunt cei mai mulţi scriitori ai filialei îngemănate: la Brăila, în centru! Situaţia se va mai echilibra, alţi patru scriitori din Brăila urmând să candideze pentru intrarea în USR. Decizia se ia repede la Brăila: vasul oferit scriitorilor la Festivalul Antares a fost aprobat în câteva ore. Sediul a fost aprobat în zece zile: folosinţă gratuită! La Galaţi, se aşteaptă de trei ani!

Uniunea a aprobat şi achiziţionarea unui calculator, telefon şi fax, iar sediul va fi gata zugrăvit în trei săptămâni. „Sperăm, sperăm ca într-o lună să avem un sediu şi la Galaţi”, a anunţat Antoniu. 

Scriitorii filialei vor fi de altfel prezenţi în fiecare săptămână la şedinţa Comisiei de Cultură a Consiliului Local Galaţi, cu lecturi care să-i facă parteneri pe consilierii locali. Singura instituţie nou creată în oraşul din care dispar instituţii ar putea astfel să primească în sfârşit un sediu!

Relaţii bune la Buzău şi Maliuc

Scriitorul Gheorghe Petcu, consilier al prefectului de Buzău, autorul celor mai importante monografii ale judeţului, a reuşit să convingă autorităţile de acolo să pună la dispoziţia filialei o casă de odihnă, a anunţat preşedintele Antoniu.

Scriitorii vor avea parte de 12 zile cu masă şi casă gratuite la casa din Munţii Buzăului, în cinci camere. Membrii filialei vor dona piese de mobilier şi cărţi.  Consiliul Local Buzău a fost mulţumit să voteze pentru a atrage astfel scriitorii în judeţ, după ce Festivalul Antares a adus anul trecut scriitori români şi străini într-o vizită în acele locuri.

„Totul se face cu ajutorul Episcopiei Buzău”, a mai precizat Antoniu, care a amintit şi că revista de cultură „Antares” a fost botezată de arhiepiscopul nostru. Festivalul are asigurat, pentru anul viitor, cazare şi masă pentru zece zile şi la Maliuc, a mai anunţat poetul. 

Citit 966 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.