Festivalul „Axis Libri” - Sărbătoarea Cărţii

Festivalul „Axis Libri” - Sărbătoarea Cărţii
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Aleea Domnească, (esplanada pietonală dintre „P”-uri, spre Elice), găzduieşte, până duminică, cea de-a V-a ediţie a Festivalului Naţional al Cărţii „Axis Libri”, organizat de Biblioteca Judeţeană „V. A. Urechia”, în parteneriat cu Editura Eikon, sub patronajul Ministerului Culturii.

30 de standuri mobile outdoor şi două caravane de carte, cuprinzând produsele a cca 200 de edituri româneşti şi străine îi aşteaptă pe gălăţeni cu oferte generoase. Organizatorii au pregătit un program dens şi divers, în fiecare zi, între orele 10,00 şi 20,00, astfel încât să atragă publicul de toate vârstele la Sărbătoarea Cărţii.

Cărţii vii, scriitori vii

Ieri, la deschidere, au fost prezenţi sute de elevi, pentru a vedea „scriitori vii şi cărţi vii” (cum bine spunea unul dintre oamenii de cultură ai Galaţiului) şi pentru a participa la campania de promovare a lecturii care se va derula pe toată durata festivalului. Directorul Bibliotecii Judeţene „V. A. Urechia” i-a premiat, ca în fiecare an, pe cel mai mic cititor – Giulia Maria Bordeianu (Premiul Piticot), cel mai vârstnic cititor – Ana Berenştain (Premiul Senior) şi pe cel mai fidel cititor – Crina Alexandra Fluture (Campioana lecturii, cu peste 700 de cărţi citite).

Astăzi, festivalul va începe la ora 10,30 cu o prezentare a unei antologii de aforisme româneşti contemporane, coordonată de Fabritio Caramagna, apărută la Editura Genesi din Torino, precum şi alte cărţi semnate de Viorel Burlacu, Tănase Dănăilă, Ionel Necula, Theodor Codreanu, Doru Parascan. La ora 11,00 este programat un atelier de pictură pentru elevi, coordonat de prof. Lenuţa Bâzu. La 11,30, Valentina Teclici şi Violeta Ionescu îşi vor lansa volumul „Oglinzi”, prezentat de Dan Plăeşu; la 12,30, Katia Nanu va vorbi despre „Umbra sunetului”, cartea Valentinei Leonte, iar la 13,30, Ilie Zanfir va lansa cartea lui Valentin Talpararu. Alina Beatrice Cheşcă vine la ora 16,00 cu „Sărutul zeilor”, apoi Mihail Gălăţanu cu „Non moriro a causa della mia morte”, iar de la 17,40, sub genericul Poezia Dunării, scriitori gălăţeni vor susţine un recital liric. La ora 18,00 este rândul Editurii Eikon din Cluj să-şi prezinte noutăţile, după care, la ora 18,30, va fi un spectacol susţinut de Ansamblul Estrada Copiilor, al Casei de Cultură a Sindicatelor şi de elevii Şcolii de Arte, iar la 19,30, un atelier neconvenţional de cultură generală realizat de trupa Mateiaş (regia Leon Magdan).

 

Citit 1638 ori Ultima modificare Miercuri, 22 Mai 2013 17:12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.