În lipsa spaţiilor destinate artei, plasticienii gălăţeni expun la Brăila

În lipsa spaţiilor destinate artei, plasticienii gălăţeni expun la Brăila
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

După închiderea Muzeului de Artă Vizuală, la începutul lunii iunie, tot mai mulţi artişti din urbea noastră merg cu expoziţii personale sau de grup în oraşul vecin


În momentul de faţă, singurul loc unde mai pot expune plasticienii gălăţeni este Sala „Nicolae Mantu” a Galeriilor de Artă. Simezele acesteia însă nu permit, după cum aflăm de la Aurel Manole, preşedintele Filialei locale a UAP, expunerea unui număr mai mare de 30-40 de lucrări, iar durata medie a unei expoziţii este de trei săptămâni. Filiala are în prezent 38 de membri, iar numărul acestora este în creştere, dat fiind faptul că avem şi Facultate de Arte la Galaţi.

Aşa se face că, după închiderea Muzeului de Artă Vizuală, la începutul lunii iunie, tot mai mulţi plasticieni gălăţeni merg cu expoziţii personale sau de grup la Brăila, unde spaţiul sălii Galeriilor de Artă este foarte generos.

Săptămâna trecută, plasticienii Gigi Miron şi Liviu-Adrian Sandu au deschis în oraşul vecin expoziţia „Emoţii – culoare şi volum”, care va putea fi vizitată până pe 24 iulie. Vernisajul a fost de poveste, cu personaje în costume de epocă şi actori gălăţeni recitând din Jacques Prevert. Vineri, pe 12 iulie, cei doi plasticieni vor merge din nou la Brăila, pentru a vorbi despre ei, dar şi pentru a comenta arta secolului XXI, iar pe 19 iulie va fi proiectat filmul documentar „De ce frumuseţea contează în artă”, realizat de BBCtwo, în 2009. „Dorim să aflăm de la dumneavoastră ce aşteptaţi de la noi şi vă invităm la un dialog deschis despre artă”, a spus la vernisaj Liviu-Adrian Sandu, iar Gigi Miron a precizat: „Poţi, oare, vorbi despre urâtul în artă din moment ce estetic, în traducere, înseamnă frumos? Haideţi să căutăm, în orice am face, în interiorul ideilor noastre, frumosul. Eu asta fac şi asta voi face până la capăt”.

Citit 1062 ori Ultima modificare Miercuri, 10 Iulie 2013 15:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.