Distracţie estivală în Parcul Eminescu: Clubul curioşilor îi invită pe copii la lectură

Distracţie estivală în Parcul Eminescu: Clubul curioşilor îi invită pe copii la lectură
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ieri, în Parcul Eminescu, la Biblioteca Estivală, deschiderea Clubului curioşilor a strâns o mulţime de copii din şcolile gălăţene şi de la Fundaţia Inimă de copil, scriitori şi profesori. Directorul Bibliotecii „V.A.Urechia”, Ilie Zanfir, a prezentat trofeul de campion al lecturii care va fi acordat la sfârşitul verii unuia dintre membrii Clubului curioşilor. Maricica Târâlă Sava, coordonatoarea Clubului, le-a înmânat participanţilor legitimaţiile de membru şi a amintit câteva dintre lucrurile la care vor lua parte până la sfârşitul vacanţei: concursul de lectură "Citeşte şi dă mai departe", întâlniri cu scriitori, cu reprezentanţi ai Poliţiei, cu Leon Magdan, ateliere de pictură.

La Clubul curioşilor pot participa copii cu vârsta cuprinsă între 7 şi 14 ani, în fiecare miercuri, de la 10,00. Joia vor fi întâlnirile din cadrul Cafenelei culturale, la care pot participa toţi doritorii cu vârsta peste 14 ani. Lunea, marţea şi vinerea se desfăşoară Tabăra de creaţie „Axis Libri”.

În anii precedenţi, întâlnirile din Clubul de vacanţă aveau loc la sediul Bibliotecii „V.A.Urechia”. Preşedintele CJ, Nicolae Bacalbaşa, spune că mutarea acestuia în Parcul Eminescu  este o idee „extraordinară, la fel ca şi iniţiativa primarului de a dărâma stabilimentul construit ilegal şi refacerea Parcului Eminescu".

Gheorghe Bugeac, preşedintele comisiei de cultură din cadrul Consiliului Local, se declară optimist: „În condiţiile în care vom putea reconstitui aici, în acest parc, o clădire cu faţada casei lui Eminescu de la Ipoteşti, vom organiza spectacole cu actorii teatrelor gălăţene, în fiecare weekend”.

Citit 1006 ori Ultima modificare Miercuri, 10 Iulie 2013 18:44

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.