Reabilitarea SPR Cotu Văleni a ajuns în faza de recepție

Reabilitarea SPR Cotu Văleni a ajuns în faza de recepție
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

O altă investiție importantă a Agenției Naționale de Îmbunătățiri Funciare (ANIF) se referă la reabilitarea infrastructurii principale de aducțiune a apei pentru irigații Sifon Mălina, din amenajarea Câmpia Covurlui. Momentan aflată în faza de proiectare, urmează ca în curând să fie aprobați indicatorii economici, iar ulterior urmează atribuirea lucrărilor în Sistemul Electronic de Achiziții Publice.

Suprafața totală a terenurilor agricole ce vor beneficia de reabilitare este de 68.820 de hectare. Concret, lucrările presupun înlocuirea pe toată lungimea de peste trei kilometri, fiecare, a celor două fire cu diametrul de 3,5 metri, precum și reabilitarea construcțiilor hidrotehnice de pe ambele fire, atât a celor din amonte, cât și din aval (înlocuirea elementelor de etanșeitate şi de reţinere a plutitorilor). Totodată, vor fi reabilitate instalațiile de protecție, golire şi vizitare, dar și construcțiile hidrotehnice de la capetele din amonte și din aval ale sifonului. Valoarea totală a investiției se ridică la nu mai puțin de 157.291.979,02 lei, inclusiv TVA.

Pe de altă parte, reabilitarea stației de repompare SPR Cotu Văleni și a canalelor de distribuție monofilare din amenajarea Brateșul de Sus se apropie de recepție. Această investiție de mai mici dimensiuni a ANIF are în vedere o suprafață de terenuri agricole beneficiară ce însumează "doar" 1.015 hectare. În cadrul proiectului au fost reabilitate/ modernizate: SPR Cotu Văleni, prin înlocuirea celor patru agregate de pompare, dar și conductele de aspirație şi de refulare cu toate instalaţiile hidromecanice aferente, instalaţiile de amorsare şi epuisment.

În plus, în afara lucrărilor de igienizare a clădirii din incinta stației, a fost inclusă și reabilitarea canalelor monofilare pe o lungime totală de peste doi kilometri, prin aducerea secţiunii la parametri iniţiali, căptuşirea canalului cu folie PVC şi turnarea unui pereu de beton. Valoarea investiției este de 8.858.497,67 lei, TVA inclus, am aflat dintr-un recent material informativ al Filialei Teritoriale de Îmbunătățiri Funciare (FTIF) Galați din cadrul ANIF.

Citit 1013 ori Ultima modificare Marți, 30 Mai 2023 09:13

1 comentariu

  • postat de Dani
    Marți, 30 Mai 2023 09:24
    86.124.203.***
    Reabilitarea stației este o gluma proasta, lucrare de mântuială.
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.