Noi programe în învăţământul primar: Discipline opţionale pentru copii

Noi programe în învăţământul primar: Discipline opţionale pentru copii
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ministrul Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie, a aprobat, prin Ordin de Ministru, implementarea programelor şcolare pentru disciplinele opţionale „Educaţie pentru societate", „Filosofie pentru copii" şi „Educaţie financiară".

 „Educaţie pentru societate" va fi studiată la clasa pregătitoare, clasa I şi clasa a II-a, „Filosofie pentru copii", la clasa a III-a şi/sau a IV-a, iar „Educaţie financiară", la clasele a III-a şi/sau a IV-a. Cele trei discipline fac parte din curriculum la decizia şcolii pentru învăţământul preuniversitar. Din anul şcolar 2013-2014, programele şcolare pentru cele trei discipline, aprobate de ministrul Educaţiei Naţionale, pot fi utilizate ca ofertă centrală de curriculum la decizia şcolii.

„Educaţie pentru societate”

Disciplina „Educaţie pentru societate" poate fi studiată succesiv, într-un singur an şcolar sau pe parcursul a doi-trei ani. Elevii vor învăţa elemente de conduită moral-civică şi modul în care se aplică acestea în contexte reale de viaţă.

„Filosofie pentru copii”

La disciplina „Filosofie pentru copii", elevii vor învăţa etapele pe care le implică rezolvarea unei probleme date, cum să susţină un punct de vedere, dar şi cum să respecte punctele de vedere ale celuilalt.

„Educaţie financiară”

Programa pentru „Educaţie financiară" răspunde unei iniţiative dezvoltate de Comisia Europeană în toate statele membre ale UE şi îşi propune educarea consumatorului şi dezvoltarea receptivităţii elevilor pentru domeniul financiar. Programa pentru „Educaţie financiară" a fost elaborată în colaborare cu serviciul de educaţie al Băncii Naţionale Române, care a pilotat cursurile pentru această disciplină în mai multe unităţi şcolare, încă din anul 2010-2011.

Citit 3212 ori Ultima modificare Marți, 27 August 2013 16:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.