Incorectitudinea politică

Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

* Lumea o ia razna, dragii moșului care n-a ajuns încă la 50 de ani, mi-e greu să-mi închipui o discuție la o masă peste un deceniu. Cu bere, cu mulți indivizi haioși, dar fără bucuria de a trânti un banc, fie el și buruienos. Pentru alea cu blonde, vei lua direct închisoare.

* Îmi sună tot mai limpede că în scurt timp vom lua cinci ani de închisoare pentru un banc cu oxigenate la păr. Și amendă penală, nu scăpăm ușor. Vai de mătreața noastră!

* Sper să nu interzică și Liceenii Rock'n'roll. Nu contează din ce motive. Ce, pentru Gone with the Wind au avut?

* Ca să nu-mi inhib audiența, trebuie să precizez că pelicula „Pe aripile vântului”, un reper al cinematografiei, a fost scoasă de pe platforma HBO Max, din cauză că ar conține „prejudecăți rasiale”. BBC și Netflix, ca să nu pară mai proaste, au renunțat instantaneu la un serial pe care îl difuzau concomitent. Și dacă eu nu l-am văzut până la capăt, deși plătesc abonament? Dragi copii, abia acum putem simți ghearele corectitudinii politice.

* Conform unui raport UE, Romania nu mai îndeplinește niciunul din cele patru criterii pentru aderarea la moneda euro. De parcă vestea venită de la HBO n-ar fi fost destul de dură...

* Ministrul Sportului, exact tipul care a apărut în chiloți la televizor, a prezentat ieri măsurile de distanțare socială valabile la redeschiderea sălilor de fitness: "Vor putea fi folosite vestiarele, nu dușurile." Carevasăzică, dacă vei întâlni pe stradă un focar de mirosuri neplăcute, nu te vei mai grăbi să-l etichetezi. Nu-i homeless or boschetar, cu toate că mi-e tot mai frică să folosesc acest termen (desigur, corectitudinea, ah!), ci un sportiv amator care "trage de fiare".

* Raed Arafat, oarecum un conducător al țării în vreme de pandemie, ne spune ce va face în această vară: "Noi clar ne pregătim pentru valul doi. Nimeni nu poate să spună cum va fi." De unde înțeleg că acasă la domnia sa tot nevasta decide.

* Sau poate că asta e ținta doctorului Arafat. Caută scuze ca să nu-și plimbe doamna la munte sau la mare. Nu anul ăsta.

Citit 872 ori Ultima modificare Miercuri, 10 Iunie 2020 21:45

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.