Proiect găsit cu păduchi

Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

* Aflați în an electoral, parlamentarii au votat pentru impozitarea cu 85 la sută a pensiilor speciale (e vorba de retribuțiile care trec de limita de 7.000 de lei lunar), însă nu-și ating propriile drepturi. Nu și le vor elimina, așa cum a propus alianța lui Barna și Cioloș, și cred că, de fapt, niciun pensionar special al României nu va pierde vreun leu în perioada următoare. Că va interveni Curtea Constituțională, că se va împiedica vreun consilier cu actele oficiale, că va intra Escobar cu buldozerul și va pune la pământ arhiva națională, Doamne ferește... Intuiția îmi bate-n calorifer că nu vom avea prilejul de a aplauda o asemenea măsură, nu-s singurul sceptic.

* Lăsând ipocrizia deoparte, dacă-mi oferă careva o pensie extraordinară sau deosebită, imediat critic votul de acum două zile. Cu pumnii și cu piciorușele flexate. Cum să lăsați oamenii pe drumuri, mă? S-au zbătut pentru aceste beneficii, v-ați trezit voi să inventați o zodie a normalului? Jos cu nea Georgică Soroș!

* Încă nu s-a stabilit paternitatea proiectului născut puțin decedat. Repet, nu-l văd cu sorți de izbândă, deja l-au găsit cu păduchi. Impetuosul Florin Roman de la PNL sau distinsa doamnă Olguța de la PSD a scos din sertar legea care i-a speriat preț de o noapte pe specialii neamului? Se va juca tare, vă asigur, va exista muniție de război, vor trage din toate pozițiile cu AG-ul, numai să le cadă la picioare niște milioane de voturi. Atât la locale, cât și la generale. Dacă scăpăm de retribuțiile indecente și de clanurile de interlopi, așa cum propune justițiarul Cumpănașu, România va deveni o țară neîncăpătoare. Ne mai trebuie și niște toalete sub același acoperiș cu odaia și ne putem declara satisfăcuți.

* Mi-e și jenă să scriu că șeful CCR, Valer Dorneanu, ar pierde 22.000 lei pe lună din cuantumul pensiilor speciale. M-aș pune în roba domniei sale: ce-i zic nevestei la întoarcerea acasă? Știi, muiere, în ședința de azi a trebuit să mă prefac că nu văd, că n-am habar și a trecut legea drept constituțională. Pierdem sutele de milioane vechi și nu mai mergem cu racheta în Baleare, ci cu CFR-ul la Băile Felix. Bine, n-ar coborî chiar la nivelul subsemnatului, dar orișicât.

Citit 923 ori Ultima modificare Joi, 18 Iunie 2020 17:01

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.