Halda lui Keops

Evaluaţi acest articol
(3 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

* Au apărut pe Internet listele candidaților pentru alegerile din 27 septembrie, dar nu despre asta voiam să scriu. Nu acum, poate după masă și dans. Părăsesc paranteza. Am găsit într-un afiș înfipt în cutia poștală câteva figuri rătăcite care își doresc leafă de consilier local sau județean. Bravo lor pentru curaj, mai ales că provin din popor, ei înșiși se prezintă: impiegați (pe hârtie scria impegat, varianta arhaică), lăcătuși, șoferi, electricieni și un viteaz croitor. Carevasăzică, pentru a-mi scurta pantalonul, am căutat un meseriaș de mi s-a ferfenițat tivul, iar el, hop, se pregătește să... Să nu intre în forul la care tânjește, căci e pe poziție neeligibilă. Îl voi tatona cu genunchii goi după 28 ale lunii.

* Președintele Klaus Iohannis a semnat pentru ca vârsta de pensionare să fie redusă cu 2 ani pentru locuitorii din zonele poluate. Zice-se că și Galațiul ar fi pășit pe listă, însă eu nu mai zăresc poluarea de pe la noi, am nările curate, mă salută plămânii, îmi pupă mâna ficatul. Brașovul, Iașul sunt poluate acum, acolo s-a mutat industria, la noi putem să plantăm portocali și măslini. Că nici nu plouă, bașca putem să facem din Halda de Zgură o Piramidă a lui Keops în miniatură.

* Conform presei centrale, Ministerul Sănătății a angajat o cântăreață care îndeplinește și condițiile de fotomodel pentru a gestiona Spitalele Regionale. La numai 24 de ani, Codruța Elena Filip, un fluturaș la începutul vieții, a fost angajată fără concurs pe funcția de consilier debutant la Direcția Monitorizare, Implementare Spitale Regionale din minister. N-aș avea ce comenta, bine că noi, gălățenii și brăilenii, suntem lipsiți de o asemenea pacoste, adică de un spital regional!

* Primăria Urziceni devine o administrație-model după ce a refuzat ca o librărie mobilă să fie amplasată șase ore în fața unui liceu din oraș. Motivul? Aiuritor, batjocoritor, dar original, fi-r-ar: în localitate există deja librării și biblioteci. Cu alte cuvinte, băi intelectualilor de la Capitală, nu le mai băgați în cap prostii oamenilor de la noi din localitate, noi avem nevoie de proști, nu de snobi! Firește, această informație va fi ferită pe cât posibil de alegătorul ialomițean.

Citit 708 ori Ultima modificare Duminică, 13 Septembrie 2020 22:12

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro