Bancheta lui Bode

Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

* Revoltător, titrează unii, partidele politice ar putea primi în 2022 o sumă exorbitantă din partea statului, adică vreo 80 de milioane de euro. De ca și cum facturile nu s-au dolofănit și pentru ăștia care ne vânează binele. Mi-aș face o formațiune de acest gen, pare cam singurul start-up cu șanse de reușită. Orbane, Forța Dreptei tale a început deja să facă pui?

* Lucian Bode, numărul 1 de la Interne, susține că România este pe locul 1 în Europa la "vaccinarea la chiuvetă". Păi, dacă ne uităm pe statistici, șmecheria asta pare să ne țină pe verde, în contextul mega-infectării continentului. Presupun că afirmația lui Bode era pregătită de prin octombrie, când spitalele erau pline, dar onorabilul ministru o fi ațipit iarăși pe bancheta din spate...

* Co-președintele AUR, George Simion, a fost numit heterosexual, într-un comentariu la o postare pe Facebook. "Nu mai minți, porcule!", i-a răspuns liderul partidului apărut pe eșichier în toamna anului trecut. Se speculează că Simion n-ar cunoaște sensul termenului. Sau poate că este gay, "ceea ce nu este neapărat o problemă", ca să citez din folclorul popular. Și dintr-un episod de Seinfeld revăzut recent. Deși, într-o atare situație, George de la AUR ar fi trebuit să pareze astfel: "Helăăău, ești wrong, gen. Opriți planeta, că vreau să cobor!"

* Papa Francisc a declarat că actele de violenţă comise de bărbaţi împotriva femeilor sunt "aproape satanice". Suveranul Pontif a coborât iarăși în camera motoarelor semanticii: nu poți fi aproape Satana sau cvasicreștin. Ori ești cu totul, ori rămâi pe dinafară. Sau poate că șeful comunicării de la Vatican i-a scris mesajul cu CAPS LOCK.

* Shuai Peng, tenismena dispărută în China, a transmis că nu a fost niciodată agresată sexual și că postarea ei - nu mai pot cu stupiditatea asta! - a fost înțeleasă greșit. Și pe la noi se folosește acest sofism incalificabil. Când spui că te întorci acasă de la serviciu, nu se poate înțelege nicicum că tocmai ai coborât de pe Marele Zid Chinezesc. De asemenea, dacă afirmi că ești îndrăgostit de Monica Bellucci, oricât de emoționat ai fi în acel moment, nimeni nu va interpreta că tu, de fapt, n-o tolerezi pe Adriana Bahmuțeanu. Iar mie nici de Bellucci nu-mi mai place.

Citit 719 ori Ultima modificare Marți, 21 Decembrie 2021 00:01

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.