Nebunilor, aţi fost cuminţi?

Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

* Am serbat şi Ziua Europei. Ea, săraca, e prea bătrână ca să mai înţeleagă cine şi cum, iar noi, deştepţi cât de cât, îi numărăm fasolele dintre buze şi-i mâncăm pensia. Noroc cu Macron, se zice. Aş!

* Locuitorii unui sat din Irlanda şi-au recâştigat plaja după 33 de ani, o furtună nemernică înghiţind nisipul în 1984. Galaţiul ar trebui să-i trimită o scrisoare roz acestei localităţi - sunt semne clare de îngemănare. Şi noi aşteptăm de ani verzi apă în bazinele de pe plaja care se întinde ca proasta la umbra turnului de televiziune.

* Eu presupun că, nebuni de legat cum suntem (dar cuminţi foc), merităm o gură de apă în piscină. În 2017, da. Totuşi, abia a fost concesionată plaja, deci nu ne-am potolit de tot. Poate la anul...

* Guvernul Grindragnea este demn de tot respectul, ne-a oferit cel mai tare campionat de fotbal de la Revoluţie încoace. Păi, vă daţi seama, campioana va fi stabilită abia în weekend, atunci când se va consuma ultima etapă?! Mulţumim partidului iubit, sărut mâna, doamna Birchall!

* Pantagruelicul Şerban Nicolae l-a servit pe cântăreţul Tudor Chirilă cu o replică acidă. Vamaiotul puriu afirmase cu câteva zile în urmă că nu e de acord, ca mai toată lumea, cu graţierea "penalilor şi a corupţilor", săvârşind un soi de redundanţă (n-o dibuisem, dar nu sunt atât de politician ca domnul Şerban). Iar pufosul i-a tăiat-o lui Chirilă c-o interjecţie furată de la Mircea Badea (noaptea i-a subtilizat-o, clar, că atunci se produce antenistul pe sticlă). Eu înţeleg cu zdringhi-zdringhi, dar toţi corupţii sunt penali. De graţiat se graţiază doar penali, că asta e logica! Nu se graţiaza nevinovaţi, a încercat să explice tovarăşul Nicolae, eşuând însă lamentabil într-un sofism grobian. Când ne manifestăm dezaprobarea vizavi de legile care scot afară corupţii, ne încurcăm în stilistică, boss? Asta e problema? La un test banal de gramatică, peste 80 la sută dintre parlamentari ar avea probleme grave, iar Vanghelie - atenţie! - n-a intrat în căsoi.

* Apropo de tărăşenia asta, Băsescu, fost marinar şi preşedinte al republicii, actualmente o epavă a luptei anticorupţie, zice că e păcat să rămână la dos medicii şi profesorii. Eh, doar am zis eu că Nuţi e profesoară!

Citit 1749 ori Ultima modificare Marți, 09 Mai 2017 15:24

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.