Autostrăji, Nicoliceo, autostrăji...

Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Deputatul Eugen Nicolicea, preşedintele Comisiei Juridice a Camerei Deputaţilor, deşi această precizare lăbărţată nu-şi are rostul într-o asemenea rubrică (orice consumator de media ştie cine este Nicolicea), a afirmat săptămâna trecută că autostrăzile pot să mai aştepte şi că alte domenii ar fi de fapt prioritare pentru partidul pe care îl reprezintă. Priorităţile PSD sunt salariile şi pensiile, a precizat subiectul. Cu o asemenea afirmaţie aş putea înjgheba baxuri de pagini, e acel gen de zicere care te poate consacra. Nu pe domnul deputat, el e deja contaminat, ci pe scriitorul de compuneri, situaţie în care mă aflu. Comentarii:

1. Autostrăzile nu pot aştepta, în primul rând, oricât de mult te-ar hărţui spiritul epic. Personificatorule! Noi, românaşii de la posteriorul vacii, ne aflăm în postura celui care, neavând ce face, ducem mâna pâlnie doar-doar ne-or face conducătorii naţiei un drum de mare viteză. Prin urmare, Nicoliceo, cu noi trebuie să aranjezi, bossulică, nu cu brazdele de asfalt!

2. Şi, fără alte precizări, corect se zice autostrăji. Ar fi nedrept să ne dăm superiori faţă de ministrul Plop şi de nea Petrică Daea.

3. Cavitatea bucală a păcătosului adevăr grăieşte. Priorităţile partidului de guvernământ au fost mereu salariile şi pensiile. Salariile proprii şi viitoarele pensii. Uf, mi se suflă în cască diverse chestiuni, cea mai importantă fiind următoarea: băi fraiere, nici ăilalţi n-au avut altă agendă, adică nici liberalii, nici pedeliştii şi nici alte forme care s-au perindat pe la butoane. Aşa este, mea culpa...

4. Mi-ar fi jenă sau poate m-ar copleşi anxietatea să îmbrac hainele lui Nicolicea sau ale politicienilor de teapa sa care spun cu nonşalanţă că nu infrastructura este importantă, ci lucruri care îşi găsesc, de obicei, proiecţia în numărul de voturi din zonele defavorizate. Dacă m-ar trimite careva, un elector cu creierul activat, la origini, eu pe unde m-aş căra? Fără autostrăzi, te duci mai greu la mămica.

5. Avem Autostrada Soarelui (iarna e drumul gheţuşului şi al ceţii, dar mai puţin contează), cealaltă, dinspre Piteşti, habar n-am ce hram poartă, dar ştiu cum trebuie botezată următoarea: Autostrada... şi a Aventurii.

Citit 1056 ori Ultima modificare Marți, 11 Iulie 2017 21:51

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.