Genul neutru pare genul meu

Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

* O femeie de 51 de ani din Australia a devenit în mod oficial prima ființă de gen neutru din lume. Adică nu e nici bărbat, nici femeie. Tare, nu-i așa? Avem, așadar, primul biped care-și permite să meargă la cârciumă până la ora 3 noaptea, să-și strige sieși „de unde vii la ora asta, animalule?”, să spele vase și să calce cămăși, să emane gaze de șist și să râgâie în timp ce se scarpină la roșiile montane, să-și ducă urmașul la școală, să bârfească, dar să și discute cu băieții despre meciul de aseară, să urască telenovelele fără a pierde, însă, vreun episod, să umple cada de pilozități după duș, să-și divinizeze eul de mai jos, apoi să-și penseze sprâncenele, să-i fie mereu teamă de parcarea laterală, dar să claxoneze gagicile staționate la semafor și să se amenințe singur că pleacă la maică-sa. Ființa de gen neutru este o invenție nemaipomenită, ce mai!

* Că tot dădură mai demult meteorologii cod galben de nu-știu-ce și nu s-a mai întâmplat... Cică, pe vreme rea, asta însemnând doar ploaie, se numără bani sau se fac copii. Aiurea, la români e altfel: se fac și bani, se și numără copiii. Faci banii la centrul de fier vechi și, când te întorci acasă, îți mai numeri odraslele, ca să fii sigur că nu-ți dispare vreunul. Nu de alta, dar asta ar însemna o alocație în minus.

* Avem de-a face cu o ipoteză halucinantă, dragii mei. Se aude că omul din Neanderthal ar fi fost ronțăit de canibalul homo sapiens. Parcă vezi că l-a halit într-o zi de miercuri, ca să fie păcatul dublu...

* Vizavi de știrea anterioară, îmi imaginez următoarea scenă. Homo sapiens 1 și Homo sapiens 2, într-un dialog neșlefuit, preistoric și ca aport de metafore: „Homo 2, am auzit că omul din Neanderthal nu-i bun de nimic. / Păi, Homo 1, hai să-l mâncăm ca să vedem dacă-i bun sau nu!” Și, uite așa, inadaptabilitatea la figura de stil a condus individul studiat de naturalistul suedez Carl von Linné la omucidere, la eliminarea unei verigi inferioare în drumul istoric spre smartphone și tigăi-minune.

* Celebrul rapper Vanilla Ice, în vogă în anii ’90, s-a apucat de chestiuni mult mai serioase. De pildă, individul a lansat o colecție de corpuri de iluminat. Jos pălăria pentru acest nene! Altul, cu succesul lui, ar fi intrat în politică pentru a conduce colecții întregi de corpuri de fraieri.

Citit 771 ori Ultima modificare Vineri, 21 Iulie 2017 16:24

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.