(Re)culegerea de Sport

Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

* Manual de tumbe, de asta aveau nevoie școlarii români, de o cărțoaie care să le explice cum trebuie să se alinieze ca să nu semene cu micțiunea bovină. Ministrului Pop-Genunche de la Educație îi prisosea încă un episod grotesc pentru a se legitima drept cea mai inoportună prezență din guvernele post-decembriste, însă la el în sat n-a dat cu fulgere. A plouat direct. După această invenție caracaleană, voi aștepta cu înfrigurare culegerea de Educație Fizică și Sport. Sau Reculegerea.

* E drept, urmașul contribuabilului român prea se lăfăia cu ghiozdanul gol în spate. Sau cârcă or gheabă (a se citi Gheba), deci manualul de sărit peste capră îi va prinde bine. Se va lipi de plozi ca Androneasca și toți pupilii ei de învățământ.

* Pop-Plop s-a dat de gol într-un dialog aparent inocent cu o duduie de la o televiziune națională. Fata îl tot pistona cu picătura chinezească, de ce a trebuit să vadă lumina zilei o asemenea dihanie, manualul disciplinei la care cei mai mulți școlari o dau pe după gard, iar ministrul îi înșira onomatopee. Ăăă, daaa, lăsați și așa mai departe... Apoi, simțind o breșă în compartimentul ofensiv al curioasei, politicianul cu freză de mistreț a lovit: „Stați liniștită, doamnă, elevii oricum nu vor răsfoi acest manual, deci nu-i va afecta în niciun fel. Vă garantez!” E briliant olecuță, nu-i așa? Pop-Plop s-a comportat exact ca în bancul cu Bulă – Stai, nene, calm, nu-i bai dacă explodează bomba, mai avem una în magazie! Sau poate că numărul 1 de la Educație i-a rămas fidel conceptului dihotomic elev-stat și părinți care îi achită școlarizarea, instruirea în România fiind definită astfel ca gratuită. Adică, important este ca noi, părinții, și instituția suprastructurală să facem socotelile la o bere, să băgăm mâna până în fundul buzunarului, să ne mai și înghiontim precum camarazii, iar la final să-i surprindem plăcut pe ăia mici. Iată, Gigel, ce ți-am urzit pentru noul an școlar, vei face compuneri la ora de șuturi la poartă și vei împărți podul și flotările în silabe.

* Urmașul lui Pavel Năstase la ministerul care scoate pe bandă rulantă analfabeți funcțional – tot la Pop mă refeream – a fost corectat de moderatoarea Antena 3 după un dezacord de tâmplar. Tipul nu s-a prins, a continuat ca televizorul, mânca-l-ar tata de elită jumulită...

Citit 870 ori Ultima modificare Vineri, 28 Iulie 2017 19:14

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.