Cutremurul de sub fotoliul din Odaia

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

* Nu mai dădea nimic județul Galați, nici lână, nici lapte, căci n-am avut niciodată carne pe aceste meleaguri?! Poftiți un cutremur mic, handmade, făcut la periferie, acolo unde se retrage cetățeanul de la bloc, ca să uite de măgarul care bagă bormașina în priză la 6 fără un sfert. Firește, îi va mirosi a original care scoate zgomote infernale la ora exactă. Mă rog, am deviat de la subiect – iată, așadar, că veșnicia s-a născut la sat. A fost zgâlțâită cât să cadă din pat, s-a ridicat și a revenit cu fața la perete.

* Sau cum ar cânta distinsa doamnă Mirabela Dauer, cutremurul de sub fotoliul din Odaia Manolachi... Da, nene, Manolachi, așa știu că a fost botezată localitatea aflată la vreo 20 de kilometri de reședința de județ, nu Manolache, băi botoșănenilor aduși la poalele Dunării (asta cu poalele fluviului puriu îi aparține unui filosof din industria IT, îl salut cu această ocazie!), vă e rușine că vă trageți din izmenele răzeșilor lui Ștefan? Diseară, mă, nu deseară, anticameră, nu antecameră, chiar dacă toate formele au fost acceptate de Academie. Așa e și cu Odaia Manolachi, ca să nu menționez că Institutul pentru Fizica Pământului a mutat apoi epicentrul lângă Vânători. Adică, acolo unde au apărut mai multe vile sclipitoare decât în cartierul de lux al Galațiului. Seism de fițe, cum ar veni.

* Totuși, cred că forma inițială este antecameră, mă ia valul și pe mine. Ca la scuturarea plăcilor tectonice...

* Călin Popescu Tăriceanu s-a băgat în față la un muzeu din județul Alba, fiind filmat de fraierii care stăteau la coadă. Pe Facebook, șeful Senatului a îngăimat câteva lucruri, sofisme, incoerențe. Urăște cozile, ceva de speriat, însă cui îi place să să uite numai în ceafa celui din fața sa? Până la urmă, Tări, așa cum îl dezmiardă unii, reprezintă șmecheria de pe la noi, are curajul de a pune în practică ceea ce oricare dintre noi simte. Fariseilor, nici voi nu vă omorâți cu statul în picioare, ca pe vremuri, la pulpe și gheare. Aveam nevoie de un spărgător de cozi, de un simbol al revoltei, de acel profil de politician care se debarasează de conformism. Nea Căline, am o veste proastă pentru matale: la biserică, indiferent de poziția în stat sau de zodie, nu vei putea dribla rândul.

Citit 1047 ori Ultima modificare Joi, 17 August 2017 16:44

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.