Gheorghiu-Dej să ne mai asfalteze!

Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

* Pop-Plop de la Educație anunță placid că elevii de clasa a V-a nu vor avea manuale în primele două luni de studiu. Povestea e simplă – până la Crăciun n-are rost să-i chinuim pe bieții școlari care abia se obișnuiesc cu gimnaziul, apoi vine partea geroasă a iernii și nu se cade să rupi spatele plăpând al copilașului de 11 ani, treci iute de Paști și de 1 Mai și, până pe 25 iunie, mai este doar o aruncătură de ghiozdan. Gol. Ce rost are să uzezi doar pentru un an de zile niște manuale care oricum vor lipsi două luni de pe băncile odoarelor care în 2017 abia trec într-a patra?

* Guvernul României a decis să le dea elevilor lapte, corn și fructe, însă nutriționiștii trag un semnal de alarmă. În mod normal, ar fi trebuit să adauge în coș și un sul de hârtie igienică.

* Am aruncat și acum o lună o părere pe marginea sportului extrem pe care îl reprezintă șofatul în fosta republică a dacilor. Conduceți ca indienii, mi-a spus-o de mai bine de un deceniu fratele care locuiește în celălalt colț al continentului, și mult m-aș fi bucurat să-l contrazic. Cifrele, însă, mă cenzurează total: în 2016, peste 2.000 de oameni au decedat în accidente rutiere petrecute pe meleagurile lui Liviu, Călin și Klaus. În timp ce scriam aceste rânduri, alte tamponări minore (sper să nu fi fost serioase) s-au produs pe ulițele cu pretenții de drumuri europene sau naționale. Prevenim și noi ceva mai cu talent, Gogule? Chiar așa, cu riscul de a deveni patetic, să ne facem testamentul de fiecare dată când pornim motorul?

* Apropo, când ați fost ultima dată în județul Galați pe relația Vânători – Cuca – Bursucani? A solicita rovinietă pentru un asemenea segment de drum care îți trezește mecanicul cu noaptea în cap nu mai este nici măcar glumă, ci blestem de mamă. Spiderman a fost patru ani președinte de Covurlui ca să promoveze în Parlament, nicidecum să meargă spre coșul de gunoi al istoriei. Nu s-a mai asfaltat cum trebuie de pe vremea lui Gheorghiu-Dej, dar pariez că pe undeva sunt montate camere HD care te prind cu vinieta în vine.

* Simona Halep nu dorește prima poziție mondială, din acest motiv pierde la rând finalele, scrie presa franceză. E pentru prima dată când mi-aș dori să știu că un sportiv român face blaturi.

 

Citit 771 ori Ultima modificare Luni, 21 August 2017 19:01

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.